Motivarea deciziei din 21 mai privind Legea insolventei, prin care se constata ca este constitutionala, se redacteaza in cel mult 30 de zile de la data pronuntarii, arata presedintele CC, Augustin Zegrean, in raspunsul dat premierului, dupa ce acesta i-a trimis marti dimineata o scrisoare.

Presedintele Curtii Constitutionale, judecatorul Augustin Zegrean, arata in raspunsul la scrisoare premierului Victor Ponta ca in sedinta din 21 mai, Plenul CC, cu unanimitate de voturi, a respins ca neintemeiata obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca mai multe prevederi din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si ale legii, in ansamblul sau, sunt constitutionale, in raport de criticile formulate, transmite MEDIAFAX.

Decizia este definitiva si general obligatorie, arata presedintele CC, in raspunsul la scrisoare.

"Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul Deciziei numarul 283 din 21 mai 2014. Potrivit dispozitiilor art.60 alin.(1) teza a doua din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, termenul de redactare a actului jurisdictional este de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii", afirma Augustin Zegrean.

Presedintele Curtii mai precizeaza ca, dupa redactare, decizia va fi comunicata presedintelui Romaniei si va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

"Folosesc acest prilej, domnule prim-ministru, spre a va asigura de inalta consideratie a Curtii Constitutionale", mai spune presedintele CC, in finalul raspunsului la scrisoarea premierului.

Premierul Victor Ponta a transmis, marti, o scrisoare presedintelui Curtii Constitutionale, in care arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri.
Ponta a acuzat, luni, existenta unei "neglijente grave" pe traseul CC-Presedintie si a unui "circuit de interese" care blocheaza Codul insolventei, el aratand ca le va scrie lui Traian Basescu si Augustin Zegrean pentru a-i ruga sa urgenteze promulgarea acestui act normativ.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Premierul a spus ca in 2013 Guvernul a aprobat prin OUG noul Cod al insolventei, iar CC a transmis ca este foarte buna legea, dar este necesara adoptarea prin lege, in Parlament. "Deci au trecut cateva luni in care evazionistii s-au bucurat foarte tare. S-a aprobat prin Parlament, dar a fost contestata de colegii liberali, adica exact cei care facusera OUG cand erau la guvernare. Am inteles si asta. Au trecut patru saptamani, se implinesc poimaine, de cand CC in unanimitate a respins contestatia PNL si totusi Codul insolventei nu este promulgat. Eu pot sa cred aici ori ca este vorba despre o neglijenta grava, pentru ca sunt patru saptamani in care noi nu putem sa incasam bani la bugetul de stat, fie ca e ceva mult mai rau decat atat", a precizat Ponta.

El a aratat ca presedintele Traian Basescu spune ca nu poate promulga legea pentru ca nu a primit motivarea de la CC, in timp ce CC precizeaza ca nu a avut timp sa scrie motivarea. "Noi facem rost de bani daca acest circuit de interese care a blocat modificarea Legii insolventei anul trecut si care blocheaza si azi, cand vorbesc, reusim sa-l rupem si de acolo o sa obtinem foarte multi bani care sa acopere si CAS si alte lucruri", a spus Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Intrebat ale cui sunt interesele pe care le apara Basescu, Ponta a raspuns: "Stiti foarte bine ca presedintele si anul trecut a iesit sa apere un trust de presa, care e in insolventa si care il apara pe domnia sa. Am inteles. Am facut proiectul de lege, l-am adoptat, s-a facut de catre PNL contestatie, ca acuma trustul trecuse la PNL, s-a repsins, si avem patru saptamani de cand nu reusim. Am facut toate procedurile asa cum ne-a cerut si domnul presedinte Basescu, si CC".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.