Politica 4 Iunie 2014 10:40
Ministrul Mircea Dusa a afirmat, la reuniunea ministrilor Apararii din statele membre ale NATO, ca Alianta trebuie sa-si intensifice exercitiile comune si sa le concentreze pe apararea colectiva, in scopul cresterii capacitatii de reactie, informeaza MApN.

"In pregatirea Summit-ului de la inceputul lunii septembrie, ministrii aliati ai apararii au evaluat stadiul dezvoltarii capabilitatilor de aparare si au reconfirmat angajamentul pentru implementarea pachetului de masuri de reasigurare in contextul crizei ucrainene", se arata in comunicatul transmis marti de MApN.

In acest sens, pentru a raspunde in mod adecvat noii situatii de securitate din regiune, ministrul roman al apararii nationale, Mircea Dusa, a afirmat faptul ca "Alianta trebuie sa-si intensifice exercitiile comune si sa le concentreze pe apararea colectiva, in scopul cresterii capacitatii de reactie a NATO", precizeaza sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Dusa a subliniat ca Romania apreciaza eforturile Aliantei de a demonstra unitate de actiune si solidaritate cu toate tarile membre. In plus, oficialul roman a evidentiat nevoia ca aliatii sa contribuie la adaptarea NATO pentru a raspunde noilor provocari din mediul european de securitate.

"Suntem angajati sa contribuim la dezvoltarea capabilitatilor aliate si sa crestem anual resursele financiare alocate bugetului apararii", a declarat ministrul roman, citat in comunicatul MApN.

Ministrul Apararii a sustinut transformarea Aliantei Nord-Atlantice si consolidarea unei noi posturi strategice la Summit-ul din septembrie. In context, a subliniat ca Romania este gata sa isi aduca propria contributie la acest proces, confirmand "decizia nationala in directia consolidarii politicii si acordului aliat in ceea ce priveste tinta de 2 la suta din PIB pentru aparare, astfel incat sa putem atinge acest nivel incepand cu anul 2017".

Reuniunea a inclus si o sesiune a Comisiei NATO-Ucraina, in cadrul careia ministrul ucrainean al apararii a prezentat o informare asupra evolutiilor recente ale crizei si a reiterat solicitarile de asistenta din partea aliatilor. "A fost reafirmata solidaritatea cu autoritatile de la Kiev si sprijinul pentru o solutionare pasnica a crizei, cu respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Anca Neacșu a sărit în apărarea lui Theo Rose în scandalul cu Irina...
Anca Neacșu a sărit în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.