Politica 21 Mai 2014 10:45
Politicieni extremisti si populisti ca liderul UKIP, Nigel Farage, ar trebui sa stie ca, in prezent, Romania este o "poveste de succes" in cadrul UE, iar 99% dintre romanii care muncesc in strainatate sunt cinstiti si foarte bine calificati, a afirmat, marti seara, la CNN, premierul Victor Ponta.

Liderul formatiunii nationaliste Partidul Independentei din Marea Britanie (UKIP), Nigel Farage, a declarat, intr-un interviu acordat LBC, ca ar fi "ingrijorat" daca alaturi de el s-ar muta niste imigrati romani, invocand statisticile privind infractiunile comise de romani.

Ulterior, Farage a invocat faptul ca ar fi fost obosit si si-a cerut scuze, dar intr-o scrisoare publica s-a declarat in continuare deranjat de romani si a sustinut ca 7% dintre retelele de crima organizata din Uniunea Europeana sunt constituite de romani, transmite MEDIAFAX.

Marti seara, intr-un scurt interviu cu jurnalistul britanic Richard Quest, realizat de la Londra, Ponta a fost intrebat cat de mult l-au deranjat aceste remarci, el raspunzand ca nu este deranjat si ca, in pofida afirmatiilor lui Farage, Romania este o poveste de succes in cadrul Uniunii Europene, iar Farage este extremist si populist.

"Nu sunt deranjat, ca sa fiu sincer. Primii doi-trei ani in calitate de membru al UE au reprezentat o experienta dificila pentru Romania din punct de vedere economic, social si al competitivitatii, dar acum suntem tara cu cea mai rapida crestere economica din regiune, iar toti politicienii, chiar si extremisti si populisti ca domnul Farage, ar trebui sa stie ca suntem granita de est a UE si NATO si suntem acum o poveste de succes care poata fi data exemplu Ucrainei, Republicii Moldova, Georgiei drept cale de urmat, iar impreuna putem fi mai puternici in fata noi miscarii de tip Uniunea Sovietica", a afirmat Ponta.

Ponta a fost solicitat sa raspunda acuzelor lui Farage, potrivit caruia 7% din retelele de crima organizata din UE sunt romanesti si a aratat ca 99% dintre muncitorii romani din striinatate sunt cinstiti.

"As spune ca 99% dintre romanii care traiesc in Marea Britanie, Franta, Italia, Spania sunt foarte cinstiti, muncitori si foarte bine calificati. Este pacat pentru Romania ca pe acesti tineri nu putem sa-i tinem aici in Romania - prefera sa aiba o viata mai buna, salarii mai bune, conditii de munca mai bune acolo. Desigur, a da vina pe toata populatia Romaniei, Bulgariei, nu are importanta, a Ungariei, doar pentru a castiga voturi, asa cum face domnul Farage, este o politica lipsita de sens si nu ajuta in niciun fel societatea britanica sau europeana", a afirmat Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a adaugat ca un astfel de atac din partea unui partid nu este neaparat rasist, ci populist pentru ca se foloseste de sentimentele primare ale cetatenilor, care se tem de pierderea locurilor de munca sau pentru siguranta zilnica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.