Politica 20 Mai 2014 15:20
Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marti dupa-amiaza, la Bucuresti, la bordul Air Force 2, impreuna cu sotia sa, pentru o vizita oficiala de doua zile, in care se va intalni cu presedintele Basescu, cu premierul Ponta si cu societatea civila, tema centrala fiind situatia regionala.

Vicepresedintele SUA si sotia sa au fost intampinati la Aeroportul Otopeni, la scara avionului, de catre ministrul de Externe, Titus Corlatean si de insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Duane Butcher.

Oficialul SUA a primit salutul Garzii de Onoare. Ministrul Corlatean i-a oferit sotiei vicepresedintelui american un buchet de flori, transmite MEDIAFAX.

Joe Biden a sosit la Bucuresti la bordul Air Force 2, aeronava destinata zborurilor vicepresedintelui american. Zborurile presedintelui SUA sunt gestionate de Air Force 1.

Termenul Air Force 2 este asociat cel mai adesea cu aeronava Boeing C-32, un 757 modificat cu care vicepresedintele SUA zboara cel mai frecvent. Alte aeronave folosite ca Air Force 2 sunt Boeing C-40 Clipper, C-20B, C-37A si C-37B. Air Force 1 si Air Force 2 sunt ambele vopsite in alb si bleu, dar, potrivit presei americane, protocolul de la bordurile celor doua avioane difera: la bordul Air Force 2 nu se servesc bauturi alcoolice.

Biden se va afla, marti si miercuri, la Bucuresti, cu misiunea de a aborda subiecte de actualitate precum relatiile economice bilaterale, situatia din Ucraina si regiune, securitatea energetica, dar si combaterea coruptiei si intarirea institutiilor democratice romanesti.

Vizita lui Joe Biden este cea mai importanta a unui oficial american in Romania in ultimii 5 ani, cand tot vicepresedintele SUA a venit la Bucuresti, in octombrie 2009. Casa Alba a anuntat ca Joe Biden, care vine impreuna cu sotia sa, Jill Biden, va avea intrevederi cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta.

Totodata, Biden se va adresa reprezentantilor societatii civile si se va intalni cu soldati romani si americani. In cele doua zile ale vizitei, circulatia rutiera se va desfasura in conditii normale in Bucuresti si nu vor fi dispuse restrictii majore de trafic.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.