Politica 13 Mai 2014 12:15
Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat, marti, ca a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, semnata de parlamentari PNL, PDL, PP-DD si PMP, la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

Nicolaescu a mentionat ca din partea PMP au fost intregistrate 11 semnaturi, inclusiv a Elenei Udrea. Acestea se adauga la cele 214 semnaturi din partea PNL, PDL si PP-DD, scrie MEDIAFAX.

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a anuntat, luni, ca textul motiunii de cenzura impotriva Cabinetului Ponta are 214 semnaturi, inclusiv din partea PDL si PP-DD, dar nu si de la PMP, mentionand ca textul negociat cu liderii PDL va fi depus marti in Parlament. El a precizat ca estimarea sa este ca prezentarea motiuniii de cenzura ar trebui sa se faca in plenul Parlamentului luni, iar joia viitoare sa aiba loc dezbaterea si votul parlamentarilor.

Motiunea de cenzura initiata de PNL, intitulata "Opriti Guvernul Ponta 3 - Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii", se concentreaza pe actiunile premierului Victor Ponta, acuzandu-l de coruptie, ipocrizie, atitudini impotriva justitiei si de folosirea resurselor bugetare in scop electoral.

Conform Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.

De asemenea, conform Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa. Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Votul asupra motiunii de cenzura este secret cu bile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.