Politica 7 Mai 2014 15:10
Denumirea, sigla si semnul electoral USL constituie o marca individuala in proprietatea PSD, inregistrata la OSIM, iar ACD si ACS, aliante care au constituit USL, nu au cerut desfiintarea Uniunii, se arata intr-un comunicat al Aliantei PSD-UNPR-PC transmis, miercuri.

Alianta PSD-UNPR-PC face precizari privind utilizarea denumirii USL in campania electorala pentru PE a Aliantei PSD-UNPR-PC: "In prezent, Uniunea Social Liberala este o formatiune politica inregistrata in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, cu numarul 6/02.12.2011. USL a fost constituita prin acordul dintre doua aliante politice, respectiv Alianta de Centru Dreapta (ACD) (compusa din PNL si PC) si Alianta de Centru Stanga (ACS) (formata din PSD si UNPR). Ambele aliante sunt inregistrate, la randul lor, in Registrul Aliantelor Politice de la Tribunalul Bucuresti. ACS este inregistrata cu numarul 7/10.10.2012, iar ACD cu numarul 5/04.02.2012. Prin urmare, in calitate de parti ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste doua aliante politice au calitatea juridica de a se pronunta in sensul mentinerii sau desfiintarii USL. Aceasta inseamna ca USL ar putea fi desfiintata doar prin denuntarea acordului politic de catre ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Aliantelor Politice a uneia dintre cele doua parti".

Alianta PSD-UNPR-PC precizeaza ca in prezent, atat ACD, cat si ACS sunt inregistrate in Registrul Aliantelor Politice si niciuna dintre ele nu a formulat o denuntare a USL. "Asadar, USL este o entitate juridica valida, care intruneste toate conditiile legale privind infiintarea si functionarea aliantelor politice din Romania. Denumirea, sigla si semnul electoral USL constituie o marca individuala aflata in proprietatea Partidului Social Democrat si inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu Certificatul de inregistrare a marcii nr. 116760/2011. In prezent, marca «Uniunea Social Liberala PSD PNL-PC» este cesionata catre Uniunea Social Liberala (USL), o entitate juridica valida, constituita conform legilor in vigoare. PSD, UNPR si PC, ca reprezentanti legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL", se arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Semnatarii precizeaza ca simbolul USL este folosit in campania electorala cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice cu modificarile si completarile ulterioare.

"Simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianta PSD, UNPR si PC nu a adresat o cerere in acest sens catre Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din Romania pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea marcii USL in campania electorala nu intra sub incidenta art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare", se mai arata in comunicat.

Organizatiile judetene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judetene folosirea acronimului "USL" in materialele de campanie de catre PSD, urmand ca PNL sa solicite in instanta, la Tribunalul Bucuresti, denuntarea USL, a anuntat, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu. "Azi a fost finalizata si va fi inaintata catre filialele judetene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de catre PSD a semnului electoral si a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru ca orice om serios si responsabil stie ca USL nu mai traieste", a precizat Alina Gorghiu, referitor la afise ale aliantei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL traieste".

Citeste si:
Chereches sustine ca PRO Romania si UNPR ar trebui sa se stinga...
Chereches sustine ca PRO...

Gorghiu a aratat ca PNL solicita public atat premierului, cat si intregului "colectiv PSD" sa puna capat "minciunii" raspandite pe materialele electorale in tot spatiul public din Romania conform careia USL ar trai si care reprezinta "o poveste de prost gust".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.