Politica 7 Mai 2014 13:49
Premierul Ponta spune ca nu poate contrasemna pentru decorarea "unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici", iar unii dintre ei "au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste" si ca daca presedintele doreste sa ii decoreze o poate face, dar nu cu semnatura sa.

Aflat, miercuri, la Giurgiu, unde a avut o intalnire cu autoritatile locale, premierul Victor Ponta a sustinut ca nu a contrasemnat documentele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici pentru ca exista un raport al Curtii de Conturi care arata nereguli in gestionarea banilor la Institutul Cultural Roman in perioada in care acesta a condus ICR.

Ponta a mai spus ca nu poate fi de acord cu decorarea unor oameni care au exprimat pozitii contrare intereselor Romaniei, scrie MEDIAFAX.

"Am doua rezerve: prima rezerva este legata de faptul ca, in baza raportului Curtii de Conturi care a fost transmis mai departe catre toate institutiile competente, conducerea de atunci a ICR, asa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit in mod gresit o multime de fonduri publice, deci sa-i decoram pe cei care au cheltuit prost banii publici sau chiar au deturnat mi se pare un lucru gresit. Si, in al doilea rand, erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru ca daca va uitati la domnul, e un domn Mihaies (Mircea Mihaies - vicepresedinte ICR in perioada 2005-2012), dansul e de extrema dreapta, e un fascist batran asa, ca nu credeam ca mai exista neonazisti in Europa, uite, exista si in Romania. Ori eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat gresit bani publici si pe de alta parte exprima pozitii impotriva Romaniei. Daca domnul presedinte Basescu doreste sa-i decoreze, sa o faca, dar nu cu semnatura mea", a declarat Victor Ponta.

Citeste si: Basescu sesizeaza CC pentru ca Ponta nu a contrasemnat decrete de decorare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.