Senatorul PSD Mircea Geoana considera ca atmosfera extrem de violenta la nivel verbal intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta este contraproductiva si necrestineasca, fiind fara precedent in lumea democratica occidentala.

Pentru Mircea Geoana, schimburile de replici dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta sunt "extrem de periculoase si de daunatoare atmosferei generale din tara, reputatiei externe a Romaniei, increderii pe care populatia, cat o mai are, in sistemul politic si in institutiile din statul roman".

In opinia sa, razboiul politic ar trebui sa inceteze pentru cateva zile, in Saptamana Mare. "Este o spirala a violentei verbale, care trebuie sa inceteze. Si ma alatur mesajului pe care Inalt Prea Sfintitul Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, l-a facut ieri (marti - n.r.), un apel la calm catre oamenii politici. E Saptamana Mare pana la urma, e o saptamana in care macar pentru cateva zile ar trebui sa inceteze razboiul politic. Cumpatare, echilibru, numai asa se fac lucruri bune. Si daca in aceste zile sfinte nu exista macar o forma de autoretinere, cred ca societatea civila, Biserica, toti oamenii lucizi trebuie sa le spuna celor care sunt intr-o astfel de situatie ca este inacceptabil, este contraproductiv si este necrestineste", a declarat, miercuri, la RFI, Inaltul Reprezentant al Guvernului pentru proiecte economice strategice si de diplomatie publica, transmite MEDIAFAX.

Basescu: Firea e o santajista de profesie, Ponta, un procuror ratat!

Intrebat daca premierul Ponta greseste raspunzandu-i presedintelui Basescu, senatorul PSD a precizat ca atacurile sefului statului sunt "atat de violente", incat exista "un simt de aparare si contraatac care exista in fiecare dintre noi". "Daca cineva te ataca atat de brutal, daca cineva foloseste epitete atat de virulente, evident ca exista o tentatie de a raspunde", a spus Geoana.

"In esenta, actiunea naste reactiune, atacul contraatac, se ajunge la o spirala a violentei verbale, care otraveste atmosfera in Romania si care intr-un context regional foarte complicat, face sa nu mai avem energie sa jucam rolul pe care Romania trebuie sa-l joace in NATO, ca stat de frontiera al UE si toata energia statului ar trebui sa mearga catre aceasta situatie, continuarea redresarii economice si inzdravenirea Romaniei din punct de vedere strategic, securitatea nationala a Romaniei, ca este militara, energetica, alimentara sau de orice alta forma", a mai spus senatorul PSD.

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Ponta: Basescu este un presedinte decazut, o RUSINE a Romaniei!

Mircea Geoana este de parere ca aceasta atmosfera "extrem-extrem de violenta" si "fara precedent in lumea democratica occidentala face rau si ia energie de la locurile importante si le duce in zone totalmente laterale fata de interesul public si de interesul national".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.