Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca senatoarea PSD Gabriela Firea este "o santajista de profesie", iar premierul Victor Ponta este "un procuror ratat".

Basescu a afirmat ca Comisia parlamentara ceruta de Ponta pentru a ancheta achizitia terenului de la Nana reprezinta un abuz.

"O sa incep cu Comisia Nana, comisie pe care a cerut-o Victor Viorel Ponta ca sa ancheteze o afacere privata. Daca ar fi citit hotararile succesive ale CCR, Ponta ar fi aflat ca persoane private nu pot fi chemate la comisii si anchetate. Este un abuz formarea Comisiei parlamentare de investigare a achizitiei unui teren de catre familia mea", a declarat Basescu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, potrivit realitatea.net.

"Doamna Gabriela Vranceanu-Firea, o santajista de profesie, lanseaza o alta minciuna, ca firma ar fi fost inactiva. Ca nu se putea face chitanta. Pentru un santajist nu trebuie sa stii prea multa carte. Pamantul nu s-a vandut pe chitanta. Minciunile senatoarei santajiste Firea au creat bule de dezinformare", a mai adaugat presedintele Romaniei.

"Ultima inventie a lui Victor Viorel Ponta, de procuror ratat, cea de spalare de bani. Procuror ratat pentru ca nu a facut nicio isprava ca procuror, doar o mai fi ascuns un dosar. Singurul element legat de activitatea de procuror a domnului Ponta pe care mi-o amintesc a fost declaratia mamei procurorului Panait, ca Ponta a fost ultimul care l-a vazut in viata. Cum poate crede si un om cu cateva clase ca se poate face spalare de bani cu bani de la banca", a continuat Traian Basescu.

Presedintele Basescu a precizat ca premierul face un "spectacol mediatic" dintr-o afacere privata, dar nu ancheteaza baronii PSD care exploateaza "sute de mii de hectare ale statului".

"Daca tot s-a facut aceasta comisie, ar fi important sa se afle ce s-a intamplat cu cele 2000 de hectare de la Fundulea si prefectii si primarii ar trebui sa raspunda in fata legii. Erau toti de la PSD si PC. Daca nu se vor ocupa ei de aceasta situatie, ma voi ocupa eu si voi sesiza organele statului. O haita de parlamentari si un premier care nu au nimic cu responsabilitatea fac un spectacol mediatic dintr-o afacere privata in conditiile in care zeci, sute de mii de hectare ale statului sunt exploate de tot soiul de baroni ai PSD. Ar fi interesant de aflat ce s-a intamplat in Timis, cu retrocedarile de terenuri. Eu cred ca ar fi interesant, pentru ca tata socru (Ilie Sarbu, n.red.) nu e persoana privata, ci parlamentar", a concluzionat Traian Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.