Ministerul Afacerilor Externe roman a luat nota cu suprindere de comentariile purtatorului de cuvant al MAE rus in legatura cu unele declaratii ale partii romane si considera ca tentatia de a transfera criza grava a Federatiei Ruse in relatia sa cu comunitatea europeana in zona bilaterala este nefundamentata.

Purtatorul de cuvant al MAE, Brandusa Predescu, precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca "MAE a luat nota cu surprindere de comentariile purtatorului de cuvant al MAE rus, Alexander Lukasevici, in legatura cu unele declaratii recente ale partii romane fata de situatia din Ucraina".

"Romania a sustinut si sustine in continuare, impreuna cu partenerii sai din UE si NATO si in termeni intru totul similari, necesitatea respectarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei. Aceasta este pozitia principiala a Romaniei, sustinuta consecvent si in alte contexte similare, in care frontierele recunoscute international au fost modificate unilateral sau puse sub semnul intrebarii, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului international", precizeaza purtatorul de cuvant al Ministerului roman de Externe, potrivit MEDIAFAX.

Brandusa Predescu afirma ca "tentatia MAE rus de a transfera criza grava pe care Federatia Rusa o traverseaza, in prezent, in relatia sa cu comunitatea europeana si euro-atlantica in zona relatiilor bilaterale cu Romania este nefundamentata si constituie o greseala".

"Este regretabil faptul ca acumularile pozitive inregistrate in cursul anului 2013 in dialogul bilateral romano-rus sunt relativizate de partenerii nostri de la Moscova, in contextul in care pozitia Romaniei nu urmareste altceva decat asigurarea durabila a unui climat de stabilitate si predictibilitate in Europa", mai afirma Predescu.

Citeste si: Romania, avertizata de Rusia pentru declaratii "antiruse" ale lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.