Rusia a avertizat, vineri, Romania, pe tema unor declaratii "antiruse" ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu criza din Ucraina, Moscova subliniind ca o deteriorare a relatiilor nu este in folosul niciuneia dintre cele doua parti.

"Rusia a observat o serie de noi declaratii antiruse ale presedintelui Traian Basescu", afirma Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat. "Liderul roman a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni impotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO", precizeaza Ministerul rus de Externe, adaugand ca seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, nu a respins aceasta declaratie, transmite MEDIAFAX.

"Se poate ghici in spatele acestor atacuri intentia clara a Bucurestiului de a ignora adevaratele cauze ale crizei din Ucraina", a adaugat diplomatia rusa. "Aceasta retorica antirusa la nivelul conducerii statului roman (...) nu este in interesul nimanui", mai arata comunicatul Ministerului rus de Externe.

Romania a denuntat, in martie, "agresiunea" rusa in Crimeea si referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia. Presedintele Traian Basescu a pledat pentru "repozitionarea" fortelor NATO in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.