Presedintele PSD Orsova, Constantin Popescu, a fost retinut de procurorii DNA, joi dimineata, intr-un dosar de coruptie in care au primit ordonante de retinere si presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu si seful Inspectoratului Judetean de Politie, Stefan Ponea.

Constantin Popescu a parasit sediul central al DNA joi dimineata, fiind incatusat si dus in arestul Politiei Capitalei. In cursul zilei de joi, el urmeaza sa fie dus, alaturi de celelalte persoane retinute in acest dosar, la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

Constantin Popescu, presedinte al filialei Orsova a PSD din anul 2011 si cunoscut drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, detine societatea Floricola, care asigura serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare in municipiul Orsova, printr-un contract de concesiune incheiat in 2006 pentru 25 de ani. De asemenea, firma asigura si salubrizarea la Orsova, tot in baza unui contract de concesiune pentru 25 de ani.

Surse din Consiliul Local Orsova au declarat pentru MEDIAFAX ca acuzatiile aduse liderului PSD Orsova in acest dosar sunt legate de o achizitie de teren care se afla in domeniul public, in suprafata de peste 5.000 metri patrati, in zona Coramnic din Orsova. Astfel, Constantin Popescu ar fi cumparat acest teren la un pret de sapte euro metrul patrat, in conditiile in care pretul pietei in zona respectiva ar fi fost de peste 40 de euro metrul patrat. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Local Orsova.

Constantin Popescu este tatal lui Valentin Popescu, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti, care este finul lui Adrian Duicu.

In urma audierilor care au avut loc la DNA in noaptea de miercuri spre joi si care continua, in acest dosar de coruptie au fost retinuti si presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, si seful Inspectoratului Judetean de Politie. Adrian Duicu si Stefan Ponea sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.

Inspectorul sef al IPJ Mehedinti si presedintele Consiliului Judetean au fost audiati mai multe ore de procurorii anticoruptie, ambii primind ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Joi dimineata, inainte de ora 7.00, Adrian Duicu a fost dus in arestul Politiei Capitalei, in timp ce Stefan Ponea a fost dus cu cinici ore inainte. Adrian Duicu si Stefan Ponea sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Inspectorul sef al IPJ Mehedinti si presedintele Consiliului Judetean au fost audiati mai multe ore de procurorii anticoruptie, ambii primind ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Joi dimineata, inainte de ora 7.00, Adrian Duicu a fost dus in arestul Politiei Capitalei, in timp ce Stefan Ponea a fost dus cu cinci ore inainte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.