Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat, marti, ca PNL nu va vota acciza pe benzina si motorina impusa de Guvernul Ponta, el aratand ca nu exista garantii privind modul in care Executivul doreste sa utilizeze acesti bani.

"Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzina si motorina impusa de Guvernul Ponta. Ma refer la OUG 102/2013 care prevede intrarea in vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenti pentru combustibil, dar si la OUG 111/2013 care prevede intrarea in vigoare a majorarii accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astazi. Facem acest anunt deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei Ordonante 111/2013 se afla pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor", a spus Scutaru, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat totodata ca nu exista garantii privind modul in care Executivul doreste sa utilizeze acesti bani.

"Nu votam scumpirea benzinei si motorinei, pentru ca nu avem nico garantie asupra modului in care Guvernul Ponta doreste folosirea acestor bani. Guvernul Ponta actioneaza haotic, sunt declaratii contradictorii din partea premierului, a ministrului de Finante, a ministrului Transportului privind modul de utilizare a acestor bani", a spus Scutaru.

La randul sau, deputatul PNL Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a precizat ca introducerea accizei are efecte negative asupra transportului de marfuri si de persoane si ca toate firmele de transporturi vor fi afectate negativ, reducandu-li-se profitul.

Orban a spus ca acciza pe motorina nu este introdusa de Parlament, ci de Guvern, prin OUG 102/2013.

"Aceasta ordonanta nu a fost aprobata de Parlament. A trecut de Senat care e Camera avizatoare, iar acum e la Camera Deputatilor, care e decizionala. Camera Deputatilor poate sa respinga aceasta ordonanta respingand legea de aprobare. Acum, proiectul de lege de aprobare a ordonantei e la Comisia de buget-finante, unde liberalii vor face tot ce depinde de ei pentru a da raport negativ", a spus Orban.

El a aratat ca PNL va informa cetatenii din fiecare colegiu in care se gasesc parlamentari PSD, UNPR, PC, UDMR ca cestia au votat in favoarea accizei.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Orban a mai spus ca seful statului, Traian Basescu, care azi "pozeaza in cruciat al luptei impotriva accizei", este ultimul om care poate avea legitimitate in astfel de pozitie politica, avand in vedere ca el este autorul celei mai grave prabusiri a nivelului de trai al romanilor in ultimii 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.