Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, dupa bilantul Ministerului Apararii, ca in opinia sa, Armata se incadreaza intre calificativele "bine" si "foarte bine", cu o apropierte mai mare catre "foarte bine", in conditiile resurselor existente.

Presedintele a aratat, in declaratia de presa sustinuta dupa bilantul institutiei, ca a fost, ca si la SRI, ultimul bilant MApN la care participa ca presedinte al Romaniei.

"In opinia mea, si acest lucru l-am spus si in bilant, daca pana acum prioritatea majora a Armatei romane a fost indeplinirea misiunilor in afara teritoriului national, din acest moment, acest obiectiv trebuie insotit de unul nou, acela de ridicare continua a capacitatii de reactie a Armatei romane", a spus presedintele, potrivit MEDIAFAX.

Traian Basescu a aratat ca acest nou obiectiv nu tine de faptul ca "Romania ar fi atacata de cineva", dar cand in estul si nordul frontierelor noastre se petrec evenimente care au dus la pierderi teritoriale pentru un stat vecin, in favoarea Federatiei Ruse, acest lucru nu poate lasa nici conducerea politica a tarii si nici Armata in afara unor reactii.

Potrivit sefului statului, prima reactie a politicului si Armatei romane trebuie sa fie cresterea capacitatii de reactie a Armatei. "Asta insemana alocarea unor resurse suplimentare, odata cu rectificarea bugetara si o buna planificare, pentru anul 2015, in asa fel incat, prin cresterea eficientei financiare, Armata sa isi creasca, consistent, capacitatea de reactie", a spus Basescu.

Traian Basescu a mai spus: "Pentru mine, Armata se incadreaza intr-un calificativ dintre «bine» si «foarte bine», este undeva intre cele doua calificative, cu o apropiere mai mare catre «foarte bine», in raport cu resursele pe care Armata le-a avut".

Seful statului a mentionat ca, daca "i-am fi dat mai multa resursa, cu certitudine calificativul ar fi fost «foarte bine»". "Apelul meu cu ocazia bilantului a fost ca resursa, atat cat este, sa fie utilizata pe prioritatile majore de crestere a capacitatii de reactie a Armatei romane", a mai spus el.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.