Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca, daca Festivalul Astra Film nu a fost aprobat spre finantare de catre municipalitate, "ar fi o idee buna" ca manifestarea sa fie sustinuta de Consiliul Judetean.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, de ce Festivalul Astra Film nu a fost aprobat pe Agenda culturala a municipalitatii, pentru a primi finantare din bani publici, transmite MEDIAFAX.

"Exista o comisie care analizeaza proiectele, le puncteaza si aceasta este lista. Nu ma ocup eu de acest domeniu. Eu citesc lista - acum, nu chiar din ziar -, dar nu sunt implicat in aceasta selectie si ar fi neprofesionist sa va raspund cu o opinie personala, atat timp cat exista o comisie care le analizeaza. Rezultatul poate fi contestat. Este o alta comisie care analizeaza. Este o chestiune foarte simpla, dupa care se intra in Consiliul Local, care si el are - cel putin teoretic - optiunea sa-si exprime punctul de vedere si aproba sau dezaproba. Toate astea se fac fara mine", a declarat Iohannis.

Intrebat daca aceasta excludere din Agenda culturala este o incercare de a "pasa" manifestarea catre CJ Sibiu, Iohannis a raspuns ca "ar fi o idee buna" daca CJ ar finanta acest festival.

"Eu cred ca ar fi o idee buna daca CJ ar finanta acest festival. In definitiv, este in subordinea CJ institutia care organizeaza festivalul. Asa cum noi finantam bine Festivalul de Teatru si alte lucruri, daca nu a fost inclus pe lista, poate CJ aloca, in mod exceptional, mai mult decat maruntis pentru acest festival", a spus Iohannis.

Reprezentantii Primariei Sibiu au precizat ca, potrivit Ghidului de finantare, componenta comisiei care selecteaza proiectele este facuta publica doar dupa aprobarea Agendei culturale, insa "Festivalul Astra Film nu a intrunit punctajul necesar".

Festivalul Astra Film, organizat de Muzeul Astra din Sibiu, nu a fost inclus in Agenda culturala a Primariei municipiului pentru a fi finantat in 2014, decizia autoritatilor locale fiind contestata pentru "nerespectarea unor proceduri in procesul de selectie".

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Reprezentantii Studioului Astra Film din cadrul Complexului National Muzeal Astra din Sibiu afirmau, intr-un comunicat de presa transmis la sfarsitul saptamanii trecute, ca in contestatia depusa la Primarie atrag atentia asupra nerespectarii unor proceduri in desfasurarea procesului de selectie si contesta rezultatul evaluarii, considerand ca evenimentul exceleaza la toate criteriile de evaluare: originalitate, relevanta in contextul cultural local, experienta si capacitate de implementare, audienta, capacitate de a fi continuat, in conformitate cu Ghidul de finantare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.