Premierul Victor Ponta se va afla, marti, in Grecia, pentru o vizita de lucru, si in Albania, in vizita oficiala. In Grecia, Ponta se va intalni cu premierul elen, Antonis Samaras, si va fi primit de presedintele Karolos Papoulias.

Guvernul arata ca vizita la Atena are loc in contextul detinerii de catre Grecia, in primul semestru al acestui an, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene si se inscrie in dialogul politic bilateral intens din cursul ultimilor ani.

"Convorbirile cu oficialii eleni vor permite analizarea stadiului relatiei bilaterale si identificarea unor noi proiecte de cooperare in plan sectorial, cu accent pe domeniul economic, social, turism, cultura si educatie. In plan european, discutiile vor viza temele prioritare de pe agenda presedintiei UE. Astfel, vor fi abordate viitorul Europei si evolutiile institutionale, in contextul alegerilor pentru Parlamentul European, masurile pentru asigurarea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca, migratia si spatiul Schengen, Parteneriatul Estic, cu accent pe Republica Moldova, extinderea UE. De asemenea, vizita va oferi prilejul realizarii unui schimb de opinii cu privire la formatele de cooperare regionala, precum si asupra situatiei din Ucraina", se arata intr-un comunicat al Executivului, transmite MEDIAFAX.

In Albania, Ponta va fi primit de presedintele Albaniei, Bujar Nishani, si va avea intrevederi cu prim-ministrul Republicii Albania, Edi Rama, si cu presedintele Parlamentului, Ilir Meta.

"Vizita se inscrie in dialogul politic periodic romano-albanez si va permite efectuarea unui bilant al relatiei si explorarea de noi modalitati pentru dezvoltarea cooperarii la nivel sectorial, inclusiv prin consolidarea cadrului juridic bilateral. Cu acelasi prilej, va fi organizat in capitala albaneza Forumul Economic romano-albanez, ca pas concret pentru dinamizarea cooperarii economice. In contextul aspiratiilor europene ale Albaniei, va fi reiterata sustinerea Romaniei, precum si disponibilitatea partii romane de a oferi Tiranei expertiza in domeniile indicate ca prioritare de UE", se arata in comunicat.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Sursa citata mai informeaza ca agenda regionala si cooperarea in cadrul organizatiilor regionale si internationale vor constitui un alt subiect important ce va fi abordat, cu atat mai mult cu cat, la sfarsitul primului semestru al acestui an, va avea loc transferul catre Albania a presedintiei Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est - SEECP, detinuta in prezent de Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.