Senatorul Sorin Iliesiu solicita ANI "reevaluarea integritatii" sale, intrucat a respectat "intru totul Statutul deputatilor si al senatorilor si termenele prevazute", precizand ca a demisionat la timp din functia de administrator al unei societati.

Senatorul independent Sorin Iliesiu afirma, intr-un comunicat de presa transmis vineri, ca a respectat legislatia in vigoare si a iesit din starea de incompatibilitate in termenele prevazute de Statutul deputatilor si al senatorilor.

Acesta se adreseaza presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, cerandu-i "reevaluarea" situatiei.

"Avand in vedere ca am respectat intru totul Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, precum si termenele prevazute de aceasta lege, va solicit sa dispuneti reevaluarea integritatii mele, in contextul in care institutia pe care o prezidati m-a inclus pe lista celor 32 de parlamentari considerati «incompatibili». Anexez in acest scop copiile documentelor care atesta corectitudinea mea, documente inregistrate la Biroul Permanent al Senatului. Mentionez ca aceste copii sunt autentificate de Secretariatul general al Senatului din cadrul Parlamentului Romaniei", scrie Iliesiu in comunicatul la care a anexat o copie dupa demisia din functia de administrator al SC Video Dialog SRL, datata 25 ianuarie 2013, transmite MEDIAFAX.

Iliesiu explica apoi pasii pe care i-a urmat dupa alegerea sa in functia de senator pentru a iesi din starea de incompatibilitate, precizand ca tot demersul s-a desfasurat in termenele prezazute de Statutul deputatilor si al senatorilor.

"La data de 19 decembrie 2012, am depus juramantul si am fost validat ca senator. In 27 decembrie 2012, cu cinci zile inainte de termen, am facut notificarea prevazuta de lege catre Biroul Permanent al Senatului. Inainte sa expire termenul de 30 de zile, respectiv la 25 ianuarie 2013, am inregistrat la Biroul Permanent al Senatului demisia mea din calitatea de administrator al SC Video Dialog SRL", mai scrie Iliesiu in comunicat.

Acesta afirma ca in 14 februarie 2014 s-a prezentat la sediul ANI si a pus la dispozitia inspectorului de integritate Ionut Pindaru documentele care atesta respectarea legii si iesirea din starea de incompatibilitate.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

"Din discutia avuta cu domnul inspector am inteles ca situatia s-a lamurit odata ce am adus respectivele documente, in sensul ca am adus dovada ca am demisionat din calitatea de administrator la SC Video Dialog SRL in termenul legal, adica 25 ianuarie 2013. Precizez ca am facut toate demersurile necesare pentru inlaturarea starii de incompatibilitate, asa cum mi s-a spus, intocmai si la timp, de catre persoane din staful tehnic al grupului parlamentar PNL de la Senat din care faceam parte. De la castigarea alegerilor din 10 decembrie 2012 ca senator de Sibiu, nu am semnat niciun act in calitate de administrator al SC Video Dialog SRL si nu am ridicat bani din conturile acestei societati", mai scrie Iliesiu.

In finalul documentului, senatorul afirma ca in urma cu zece ani a fost "unul dintre reprezentantii societatii civile care au militat public pentru infiintarea Agentiei Nationale de Integritate si pentru evaluarea corecta a integritatii fiecarui demnitar al Romaniei" si isi exprima "increderea ca acest lucru este posibil".

Citeste si:
Alți doi parlamentari au demisionat din grupul PNL, după Ludovic...
Alți doi parlamentari au...

ANI a constatat ca 22 de deputati si zece senatori, printre care Petre Roman si Sorin Iliesiu, au fost in incompatibilitate pentru ca au detinut si alte functii, iar unii dintre acestia sunt suspectati si de fals in declaratiile de interese, in aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.