Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa sedinta grupurilor parlamentare, ca programul pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea este diluat pe principiul "torni apa in vin", ajungandu-se la un "siropel ieftin si dulceag, de proasta calitate".

"Nu e vorba de un program de guvernare (...) Programul de guvernare in baza caruia acest Guvern, care este cu totul altceva decat fostul Guvern USL, e totusi programul de guvernare USL, din 21 decembrie 2012. Avem situatia ca avem un Guvern care nu mai este un Guvern USL, este un Guvern PSD-UDMR, care totusi pastreaza programul de guvernare de atunci si-l suplimenteaza cu o angajare de raspundere pe cateva principii foarte vagi, in principiu turnand apa in vin, adica diluand niste masuri care aveau un caracter de certitudine si un calendar foarte precis", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca face referire la faptul ca la momentul in care PNL era membru al Guvernului se stia foarte clar ca incepand cu 1 iulie va fi aplicata reducerea CAS cu 5 procente.

"Acum avem ceva ce nu e program de guvernare, ci este asa, un siropel ieftin si dulceag, in care ni se spune ca: da, ar fi bine sa fie bine, daca vor fi bani si nu se stie cand se va reduce si CAS la angajator", a adaugat liderul PNL, acuzand o "formula demagogica".

"Toate aceste declaratii imbibate cu sirop ieftin si dulceag, de proasta calitate, nu fac decat sa anihileze un program de guvernare. Exact cum nu mai exista USL, exact cum nu mai exista un Guvern USL, iar domnul Ponta si PSD incearca sa minta o tara intreaga creandu-le tot felul de iluzii, facandu-le tot felul de jocuri din acestea de-a alba neagra, sau jocuri cu marionete, cu domn Tariceanu, cu domnul Iliesiu, la fel si cu acest program", a mai spus Antonescu.

El a precizat ca o eventuala crestere a deficitului bugetar, enuntata de Guvern, trebuia sa duca la un angajament clar privitor la reducerea CAS sau neimpozitarea profitului reinvestit.

Presedintele PNL a mai sustinut ca in realitate programul prezentat de premierul Victor Ponta este unul "electoral".

Liderul PNL a precizat ca posibilitatea sustinerii unei motiuni de cenzura va fi analizata in Biroul Permanent al partidului, dupa sedinta plenului celor doua Camere ale Parlamentului, programata pentru ora 14.00, in care va fi prezentat programul pe care Guvernul isi va angaja raspunderea.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

De asemenea, el a mentionat PNL nu intentioneaza sa formuleze amendamente la programul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.