Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Alexandria, ca liderul PNL Crin Antonescu l-a sunat joi, pentru a-l intreba daca USD va face alianta cu Calin Popescu Tariceanu, raspunsul acestuia fiind ca USD nu poate face alianta cu o persoana fizica.

"Ieri (joi - n.r.) m-a sunat Crin, am avut o discutie. Am discutat, m-a intrebat ce mai facem, care e starea de spirit la noi, l-am intrebat care e starea de spirit la ei, i-am zis sa aiba grija ce se intampla in partid dupa plecarea domnului Tariceanu, mi-a zis ca e in regula si ca lucrurile sunt sub control", a declarat Liviu Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de ce l-a sunat Crin Antonescu, Dragnea a raspuns: "M-a sunat pur si simplu, m-am bucurat ca m-a sunat, pana la urma ramanem in relatii civilizate, nu o sa ne dam cu pietre in cap, nici eu cu el, nici Daniel cu Crin, nici Victor cu Crin. Pana la urma, putem comunica".

Presedintele executiv al PSD a tinut sa precizeze ca discutia pe care a avut-o cu Crin Antonescu s-a referit la Calin Popescu Tariceanu.

"Despre domnul Tariceanu am vorbit, in sensul ca ne intreba ce facem, facem alianta cu domnul Tariceanu... Nu era deloc ingrijorat. I-am spus ca nu facem alianta cu domnul Tariceanu", a aratat Dragnea.

Despre cooptarea in noul Guvern a unor liberali care l-ar urma pe Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea a comentat: "As vrea sa lamurim putin pachetul asta de subiecte, legat de ce se intampla, ce s-a intamplat in PNL. USD nu poate face alianta cu o persoana fizica, nu merge, nu iese, nu avem cum sa semnam asa ceva. Iar in ceea ce priveste cooptarea la guvernare, nu ne ducem la poarta PNL si cine iese de acolo ii oferim posturi in guvern. Ar insemna sa facem un guvern de nu mai avem loc in sala de sedinta a Guvernului".

Dragnea a tinut sa mentioneze nu concepe "o negociere cu persoane fizice".

"Eu nu concep ca se poate face o alianta care sa fie alianta serioasa, politica, cu obiective asumate intre o alianta politica, intre niste partide politice si niste persoane fizice. Eu nu am facut niciodata asa ceva si nu cred ca e in regula sa faci asa ceva, din punctul meu de vedere", a mai declarat Dragnea.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Si in privinta candidaturii la prezidentiale, Liviu Dragnea a mentionat ca nu exista nicio intelegere intre PSD sau USD pentru a-l sustine pe Calin Popescu Tariceanu la prezidentiale.

El a infirmat si ideea unui tandem Tariceanu-Ponta. "Daca PNL revine in USL, astazi, maine sau intr-un timp rezonabil, ceea ce am stabilit prin congresele noastre, congresele PSD, PC si al UNPR, ramane valabil. Noi nu putem sa ne jucam cu aceste candidaturi. Mai mult, s-a discutat si s-au adoptat hotarari referitoare la nume si prenume, s-a discutat sa sustinem candidatura lui Crin Antonescu la prezidentiale, nu inseamna ca a ramas acum un gol si vine cineva si ocupa locul".

Dragnea a adaugat ca, daca PNL nu va reveni alaturi de ei, atunci, in opinia sa, USD trebuie sa aiba propriul candidat la Presedintie. Dragnea nu a dorit sa raspunda cine ar putea fi acest candidat.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.