Reducerea contributiilor de asigurari sociale si scutirea impozitului pe profitul reinvestit raman si pe agenda noului Guvern, deoarece nu sunt obiective "doar ale PNL", important fiind insa sa poata fi realizate din punct de vedere fiscal-bugetar, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Sunt pe primele doua locuri pe agenda din aprilie a discutiilor cu Fondul Monetar International si Comisiei Europene. Nu era vorba aici ca erau doar ale PNL, sunt lucruri bune, important este sa putem din punct de vedere fiscal-bugetar sa le realizam", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

In strategia fiscal-bugetara 2014-2016, aprobata anul trecut de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind "Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017", ca se intentioneaza reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale incepand cu luna iulie 2014.

In urma cu trei saptamani, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca asteapta de la Eugen Nicolaescu, propus atunci pentru functia de ministru de Finante, ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, intre care a enumerat scutirea de impozit pe profitul reinvestit si reducerea CAS, sa devina rapid realitate, ca "obiective pe termen scurt ale PNL".

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International sa introduca din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit, metodologia de aplicare urmand sa fie redactata pana in aprilie, la urmatoarea misiune la Bucuresti a Fondului, a anuntat, la inceputul lunii februarie, premierul Victor Ponta.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania a solicitat Guvernului sa sustina in negocierile cu FMI scutirea impozitarii profitului reinvestit, cresterea finantarii unor programe care genereaza locuri de munca si reducerea impozitarii salariilor pentru dezvoltarea economica.

Fostul ministru liberal de Finante Daniel Chitoiu, a declarat, in 9 ianuarie, ca masura neimpozitarii profitului reinvestit se poate aplica din luna iulie, odata cu cea de scadere a CAS, daca aceasta nu va avea un impact bugetar negativ si dupa discutii pe aceasta tema in USL si cu FMI.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.