Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma (PSD), cercetat de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, a fost retinut, iar miercuri va fi dus la instanta suprema cu propunerea de arestare preventiva, potrivit DNA.

Conform unui comunicat al DNA, presedintele CJ Prahova a fost retinut pentru 24 de ore, pentru trafic de influenta, urmand ca miercuri sa fie dus la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile, avand in vedere calitatea de deputat a fiului sau, Vlad Alexandru, cercetat in acelasi dosar penal.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma (PSD), cercetat de procurorii anticoruptie pentru trafic de influenta, a fost audiat, marti, timp de peste trei ore la sediul DNA Ploiesti.

Mircea Cosma a fost scos din sediul DNA avand catuse la maini.

Intrebat de jurnalisti daca se considera vinovat, Mircea Cosma a raspuns: "Nu".

Tot marti, procurorii anticoruptie din Ploiesti l-au audiat, timp de peste doua ore, si pe fiul lui Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma, care a parasit sediul institutiei in jurul orei 14.30.

Intr-un comunicat transmis marti, DNA preciza ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale in cazul deputatului Vlad Alexandru Cosma, pentru trafic de influenta (trei acte materiale), si al tatal acestuia, Mircea Cosma, presedinte al Consiliului Judetean Prahova, tot pentru trafic de influenta (trei acte materiale).

Conform sursei citate, in perioada 2012-2013 deputatul PSD Vlad Cosma ar fi pretins si primit de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale, denuntatori in cauza, peste 4,4 milioane de lei.

"Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale au rezultat indicii rezonabile ca inculpatul Cosma Vlad Alexandru, impreuna cu alta persoana apropiata, prin acte materiale repetate, a pretins si a primit, in perioada 2012 - 2013, de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale, denuntatori in cauza, importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 de lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau. Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand «comisioanele» conform intelegerilor cu cei doi inculpati", arata procurorii DNA.

Citeste si:
Dan Diaconescu, reținut de poliție. Fostul patron OTV este acuzat...
Dan Diaconescu, reținut de...

Conform sursei citate, lui Vlad Cosma i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, iar lui Mircea Cosma i-a fost adusa la cunostinta calitatea procesuala de suspect.

Surse judiciare declarau ca presedintele CJ Prahova si fiul acestuia sunt vizati de procurorii anticoruptie in dosarul in care este arestat preventiv Razvan Alexe, denuntat pentru trafic de influenta de catre un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova. Alexe este cunoscut drept un apropiat al conducerii CJ Prahova si ca prieten al deputatului Vlad Cosma.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales in colegiul uninominal 8 Prahova, care include orasul Mizil, acelasi colegiu in care in 2008 a fost ales deputat Adrian Nastase. De altfel, Vlad Cosma a fost angajat la cabinetul parlamentar al lui Adrian Nastase in timpul mandatului acestuia.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Mircea Cosma se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. De asemenea, el este presedinte al filialei judetene a PSD din august 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.