Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca in USL a prezentat "tehnic" tot ceea ce s-a discutat cu FMI, inclusiv despre acciza si reesalonarea creditelor, el spunand totodata: "E adevarat, sunt masuri tehnice, poate nu se retin".

"Vreau sa lamurim foarte clar, ca a fost o mica neintelegere. Noi am discutat si am prezentat toate masurile cu FMI. E adevarat, sunt masuri tehnice, poate nu se retin intotdeauna foarte clar. Noi am prezentat tehnic tot ce am discutat cu FMI", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca sustine, astfel, ca liderul liberal Crin Antonescu nu a inteles despre ce e vorba, avand in vedere ca masurile prezentate erau "tehnice", Ponta a raspuns: "Am avut multe subiecte duminica seara. A fost, evident, ce facem cu acciza, ce facem cu creditele, ce facem cu cele 20 de locuri nou create, ce stabilim. Intr-un fel, diminica seara noi am cerut un mandat politic pentru discutia cu cei de la FMI si evident ca discutiile au fost tot timpul alaturi de ministri liberali".

El a precizat ca in cazul reesalonarii creditelor nu trebuie sa decida PNL.

"Aici nu trebuie sa decida PNL. Aici trebuie sa discute USL care e pozitia Guvernului, care e sprijinul pentru Guvern in negocierile cu FMI si aici am avut un mandat total din partea USL. A fost unul din subiectele pe care le-am discutat duminica seara, dupa sedinta CSAT", a sustinut Ponta.

Intrebat cum comenteaza declaratia liberalului Klaus Iohannis, care a aratat ca PNL nu agreeaza masura reesalonarii creditelor, nefiind de dreapta, Ponta a mentionat ca Iohannis nu a participat la sedinta.

"Sincer, cred ca e o prostie sa mai vorbesti de masuri de dreapta si de stanga. Ce e de dreapta si de stanga? Banii care se scot de la banci, pentru ca e vorba de provizioane pentru credite neperformante, se duc la populatie care ii cheltuie si creste consumul. Ce e neliberal in asta? Sau cine mai e liberal acuma in Romania ca sa ne spuna cum e cu liberalismul sau cu social-democratia?", a adaugat Ponta.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

El a precizat ca masura este foarte buna pentru romani.

"Haideti sa fim seriosi: vorbim de faptul ca este o masura economica foarte buna. Daca nu era buna, nu o accepta nici BNR, nici CE si FMI si cred ca e un lucru bun pentru romani. Aici nu tine de PNL, de PSD", a spus Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a sustinut ca masura privind reesalonarea creditelor la banci nu a fost discutata in USL, declaratia sa fiind in contradictie cu aceea a premierului Victor Ponta, care a sustinut ca acest lucru s-a discutat in USL duminica seara.

"Nu s-a discutat nici in USL, nici in intalnirea PNL cu FMI", a declarat Crin Antonescu joi pentru "Gandul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.