PDL va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse de comisia de revizuire a Constitutiei pentru ca Legislativul e obligat sa respecte decizia referendumului din 2009 privind parlament unicameral cu 300 de parlamentari si sustine ca revizuirea trebuie sa fie in acord cu deciziile CC.

Intr-un comunicat al PDL Suceava se arata ca modificarile aduse de USL proiectului de Constitutie demonstreaza clar ca PSD si PNL au facut o adevarata obsesie din misiunea lor de a controla justitia si de a apara toti potentialii infractori, dupa ce recent in Parlament "Martea neagra" s-a repetat.

Totodata, se arata ca niciuna dintre modificarile aduse Constitutiei de comisia parlamentara de revizuire nu este de rang constitutional, ci de rang de cod de procedura penala si ca astfel de prevederi nu au ce cauta in Constitutie, transmite MEDIAFAX.

"Constitutia este legea fundamentala, iar USL o trimite in derizoriu pentru a se proteja de justitie. Aceasta manevra este acoperita de declaratii ipocrite ale celor de la USL privind grija fata de drepturile fundamentale. PDL s-a retras din comisia de revizuire a Constitutiei dupa ce majoritatea USL a refuzat solicitarea de a se relua de la zero procesul de revizuire. PDL va lupta pentru fiecare amendament in plenul Parlamentului", se mentioneaza in comunicat.

In documentul citat se arata ca PDL va ataca la Curtea Constitutionala proiectul de revizuire a Constitutiei intrucat Legislativul este obligat sa respecte decizia referendumului din 2009 prin care romanii s-au exprimat covarsitor in favoarea unui Parlament unicameral, cu un numar redus de parlamentari.

"Proiectul elaborat de USL este un nou atac la adresa statului de drept si se situeaza in afara Constitutiei. Revizuirea trebuie sa fie in conformitate cu Legea fundamentala si cu deciziile Curtii Constitutionale. Orice proiect de revizuire care nu tine seama de deciziile CC este neconstitutional", mai arata PDL Suceava, care considera ca daca CC va declara proiectul de revizuire neconstitutional, membrii Comisiei de revizuire ar trebui sa demisioneze din Parlament.

In comunicat se mentioneaza ca PDL nu va participa la acest "simulacru de dezbatere parlamentara" care are loc in Comisie, dar se va bate in plen pentru fiecare amendament.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

"Avem nevoie de o Constitutie pentru viitor, nu de una care sa rezolve problemele politicienilor sau sa ne arate cum se poate ataca statul de drept", se precizeaza in document.

PDL Suceava se intreaba de ce refuza USL o dezbatere reala si vrea sa incheie discutiile in doar doua zile, subliniind ca democrat-liberalii au solicitat, in cadrul sedintei Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, ca dezbaterea sa reinceapa de la primul articol, intrucat este nevoie de o analiza profunda, serioasa si transparenta, care sa tina cont de pozitiile exprimate de societatea civila, Asociatia Magistratilor, Consiliul Legislativ si Comisia de la Venetia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.