Premierul Ponta a declarat ca nu a avut niciun dialog cu presedintele Basescu legat de memorandumul cu FMI si nici nu exista vreo garantie ca acesta va semna documentul, amintind ca, potrivit procedurii legale, memorandumul nu poate intra in board-ul Fondului fara un mandat din partea presedintelui.

Intrebat de presa daca a avut vreun dialog cu presedintele legat de memorandumul cu FMI si daca exista vreo garantie ca acesta va semna documentul, premierul a raspuns ca nu, adaugand ca despre acest lucru trebuie intrebat chiar seful statului.

Intrebat in continuare ce se va intampla in cazul in care presedintele nu va semna acest document, seful Guvernului a facut din nou referire, ca si la finele anului trecut, la angajamentul Guvernului si al majoritatii parlamentare de a pastra stabilitatea macroeconomica a Romaniei.

"Nu se va intampla nimic, pentru ca exista foarte clar angajamentul Guvernului si al majoritatii parlamentare de a pastra stabilitatea macroeconomica a Romaniei. Singurul efect va fi acela ca, probabil, nu vom mai beneficia de acel top-up de 10% la cofinantare, ne lasau sa punem cofinantarea din fonduri europene de 95% si, asa, o sa ramana la 85%", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca va avea, totusi, un dialog cu presedintele pe aceasta tema, Ponta a raspuns ca un dialog poate fi oricand doreste seful statului, dar ca in ultimul timp acesta este "cam incapabil" de dialog.

In decembrie, cand presedintele a refuzat sa semneze memorandumul cu FMI, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania pierde astfel 150 de milioane de lei pe luna, banii reprezentand cei 10% in plus pentru cofinantare de la UE.

"Singurul efect direct pe care il avem este pierderea acelui top-up, acel 10% in plus pe care il primim ca si cofinantare de la UE. Practic, e vorba de 1,7 miliarde de lei pe an, deci 150 de milioane lei pe luna, deci 30-35 de milioane de Euro pe care ii piedem in fiecare luna de la Comisia Europeana, pentru ca, in loc de 95% cofinantare, primim doar 85%", a spus atunci Ponta.

Citeste si: Ponta: Acciza la carburanti creste din aprilie, dar nu apare in scrisoarea FMI

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.