Maria Grapini va fi retrasa de Partidul Conservator din postul de ministru delegat pentru IMM si Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai, urmand sa paraseasca Guvernul cel mai tarziu in luna martie, au declarat surse din partid.

Decizia va fi anuntata joi, in sedinta Biroului Permanent al Partidului Conservator, au mentionat sursele.

Potrivit MEDIAFAX, Partidul Conservator va propune o alta persoana pentru pozitia de ministru delegat pentru IMM, mediu de afaceri si turism.

Maria Grapini ocupa postul de ministru din decembrie 2012.

Grapini declara in decembrie, la bilantul a 11 luni de mandat, ca in acest an vrea sa creasca numarul de turisti straini cu 50%, dar nu a amintit ca in primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai multi fata de 2012.

Ea a anuntat atunci ca si-a propus ca, in cazul in care ramane in functie un mandat intreg, contributia turismului la Produsul Intern Brut sa creasca de la 1,5% la 5%.

Tot la sfarsitul anului trecut, Maria Grapini a anuntat ca intentioneaza sa exploateze potentialul balnear al Bucurestiului, dupa ce fostul ministru al Turismului Elena Udrea spunea la inceputul mandatului sau ca vrea sa transforme Capitala intr-un oras balnear.

Grapini a afirmat ca institutia pe care o conduce are cu primaria Capitalei un parteneriat de dezvoltare a catorva produse turistice, printre care turismul cultural si cel de city break.

La inceputul anului, Grapini declara ca TVA de 9% in turism ar trebui uniformizata, astfel incat sa nu mai existe diferente de taxare. In prezent, turismul beneficiaza de TVA de 9% la cazare si mic dejun, in timp ce pentru mesele de pranz si de seara taxa este de 24%.

Ministrul pentru IMM si Turism a stat si la baza propunerii unui impozit forfetar, proiect care nu s-a materializat pana in prezent, platit de firmele din turism si alte servicii.

Ministrul pentru IMM si Turism a reusit sa intre in conflict si cu premierul Victor Ponta, dupa ce a declarat in septembrie ca poate sa intre in Cartea Recordurilor prin pozitia unicat a unui ministru care vine si spune in public ce prost este Guvernul din care face parte, si ca membrii acestuia nu inteleg mediul de afaceri.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Premierul Victor Ponta a declarat atunci ca responsabilitatea relatiei cu mediul de afaceri revine in primul rand chiar ministrului delegat pentru IMM, Maria Grapini, si ca, daca aceasta este nemultumita, atunci sigur va fi gasit un ministru mai bun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.