Premierul Victor Ponta a confirmat ca vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea Ministerului de Interne, precizand ca a discutat in acest sens cu presedintele Traian Basescu, si a aratat ca PNL va propune un nou ministru in jurul datei de 1 februarie.

"Am vorbit cu presedintele tarii si i-am facut propunerea ca, pe o perioada de interimat, vicepremierul Gabriel Oprea sa asigure conducerea Ministerului de Interne. De asemenea, am discutat cu copresedintele USL, Crin Antonescu, si cel mai probabil in jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de Interne", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX, dupa demisia lui Radu Stroe din postul de ministru, ca Gabriel Oprea va asigura interimatul.

Ponta a adaugat ca doreste sa se alature mesajului lui Stroe adresat celor care isi fac datoria zilnic in diverse structuri si institutii de salvare a vietilor, "atatea cate pot fi salvate"- pompieri, SMURD, politisti, jandarmi -, aratand ca acestia nu merita, in ansamblu, un vot de blam pentru ce s-a intamplat in cazul accidentului aviatic de luni.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a precizat, joi, ca a decis sa isi depuna demisia in semn de onoare, pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti.

Citeste si: Radu Stroe a DEMISIONAT: Mi-am depus demisia in semn de onoare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.