Radu Stroe a demisionat din postul de ministru al Internelor dupa o discutie cu premierul Victor Ponta, au declarat surse oficiale.

UPDATE

"Am decis sa-mi depun demisia in semn de onoare pentru apararea demnitatii pompierilor IGSU, care in ultimele trei zile au primit acuzatii nedrepte, desi ei sunt eroii care salveaza vieti. Acesti salvatori de meserie nu trebuie sa patimeasca din cauza decidentilor politici", a declarat Stroe.

"Imi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaratii nefericite dar nu rau intentionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care tine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie sa reprezinte un fapt de normalitate intr-o tara democratica", mai mai adaugat fostul ministru.

Radu Stroe a spus ca foarte curand se va demonstra ca nu MAI sau IGSU sunt responsabile in ce priveste cautarea si localizarea avionului care a aterizat fortat in Muntii Apuseni.

"Ca o ironie a sortii, pentru ei si pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede ca in problema alertarii, a intocmirii planului de cautare si a localizarii epavei, inclusiv a supravietuitorilor, responsabilitatea apartine exclusiv altor institutii, nu MAI sau IGSU. Acest lucru l-am declarat din prima mea interventie", a adaugat Radu Stroe, potrivit mediafax.ro.

Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma sa asigure interimatul la Ministerul de Interne


Ministrul a fost chemat la premier dupa ce seful Guvernului a avut o discutie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Potrivit surselor citate, Stroe intentioneaza sa sustina o conferinta de presa la ora 15:00, scrie MEDIAFAX.

Ministrul era pregatit sa participe la comandamentul de iarna care a inceput la ora 13.00 si a venit in acest sens la Palatul Victoria, dar, odata ajuns la sediul Guvernului, a fost informat sa se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.
Stroe nu a mai iesit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarna a inceput, iar surse oficiale au precizat ca acesta a demisionat.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost si el prezent la Ponta, a anuntat ca Stroe urmeaza sa sustina o declaratie de presa in acest sens.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Majoritatea din cei peste 40 de lideri PNL, vicepresedinti si membri ai Biroului Permanent, contactati de MEDIAFAX, au evitat sa aiba un punct de vedere fata de oportunitatea depunerii mandatului de catre ministrul Radu Stroe, totusi cinci exprimandu-se clar in favoare unei demisii.

La nivelul conducerii PNL o serie de vicepresedinti sau lideri de filiale sunt in favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, sa-i fie solicitata demisia din aceasta functie ca urmare a modului in care a fost gestionata interventia in cazul accidentului aviatic din Apuseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.