Procurorii anticoruptie arata, in rechizitoriul celor trei complici ai fostului ministru Laszlo Borbely, ca sotia acestuia a fost la curent cu faptele sotului ei, ca a facut cumparaturi platite de complici si ca in fata anchetatorilor aceasta a mintit, fiind contrazisa de interceptarile DNA.

In 14 iulie 2011, in dosarul lui Borbely a fost audiata, in calitate de martor, Melinda Borbely, sotia fostului ministru, invinuita si ea in acest caz, referitor la fapte si imprejurari esentiale, de natura sa conduca la aflarea adevarului, arata DNA, in documentul transmis instantei de judecata.

"Sub prestare de juramant, invinuita Borbely Melinda a facut afirmatii mincinoase in legatura cu aceste fapte si imprejurari, in speta in legatura cu adevaratii proprietari ai apartamentului din Bucuresti, calea Victoriei, renovarea acestui apartament dar si a imobilului - casa situat in Targu Mures, strada Borsos Tamas, nr. 10, precum si a cheltuielilor ocazionate cu aceste lucrari. Aprecierea ca mincinoasa a acestor declaratii s-a facut prin raportare la celelalte probe administrate in cauza, mai precis declaratia martorei Vincze Maria si a numitului Fedorca Gheorghe precum si a proceselor verbale de redare a convorbirilor telefonice. Raportat la faptul ca invinuita Borbely Melinda nu are antecedente penale, ca aceasta este sotia numitului Borbely Laszlo - persoana care era vizata in dosar 35/P/2011, ca declaratia acesteia, desi esentiala, nu a fost singura proba pe care se bazeaza acuzarea, apreciez ca fapta acesteia nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni astfel ca urmeaza sa i se aplice o sanctiune cu caracter administrativ", noteaza procurorul de caz, in documentul citat, scrie MEDIAFAX.

Lazlo Borbely a primit NUP din partea DNA

In continuare, anchetatorii arata ca "in realitate, desi Maria Vincze - mama sotiei fiului adoptiv al lui Borbely Laszlo - apare ca proprietar de jure apartamentului in cauza, proprietari de facto ai apartamentului sunt sotii Borbely Laszlo si Melinda, cei care au initiat procedura de achizitionare a imobilului, au platit suma de 80.000 de euro, s-au ocupat de demersurile de incheiere a contractului de vanzare - cumparare si au beneficiat de renovarea lui pe cheltuiala societatii Lescaci Com SRL Negresti Oas".

Din declaratia martorei Vincze, arata procurorii, coroborata cu alte probe, "rezulta fara echivoc intentia lui Borbely Laszlo de a ascunde adevaratul proprietar al apartamentului, dar si suma cu care a fost achizitionat acesta".

"De altfel, in declaratia de avere, numitul Borbely Laszlo nu a mentionat nici achizitionarea acestui apartament si nici «imprumutarea» cuscrei sale cu suma de 80.000 de euro. Prin urmare, probele existente la dosar ii indica pe sotii Borbely Laszlo si Melinda ca fiind adevarati proprietari ai imobilului mai sus descris", se arata in rechizitoriu.

Citeste si:
Gestul emoționant făcut de Cillian Murphy pentru soția sa, după...
Gestul emoționant făcut de...

In alta ordine de idei, procurorii DNA dovedesc cu o interceptare ca sotia lui Laszlo Borbely a fost implicata in activitatile infractionale ale sotului ei, in sensul ca unul dintre complici discuta la telefon cu un altul, iar in discutie ii confirma ca se afla la cumparaturi cu "doamna" Borbely, urmand ca el sa plateasca factura.

„Ciocan Ioan: - Ghituca ce faci?
Fedorca Gheorghe: - La cumparaturi cu doamna (n. n. Borbely Melinda).
Ciocan Ioan: - Da? Na bun. Tu platesti totul. Da?
Fedorca Gheorghe: - Da am inteles. Da…”, se arata in documentul citat.

Procurorii arata ca urmare a cumparaturilor pe care Melinda Borbely le-a facut la apartament in 6 aprilie 2011, pe banii societatii Lescaci Com SRL Negresti Oas, aceasta ii comunica sotului ei, Borbely Laszlo, in aceeasi data, la ora 14:04, urmatoarele: "Borbely Melinda: - A, a fost in regula. Am ales tot si este in regula. Borbely Laszlo: - Asta e bine".

Citeste si:
Reactii dupa Brexit: Ce spun politicienii romani
Reactii dupa Brexit: Ce spun...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.