Presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a declarat, la iesirea de la DNA, ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care ii acuza de abuz si politie politica, el spunand ca este "jignitor" ce s-a intamplat.

Nicusor Constantinescu a iesit din sediul DNA Constanta in jurul orei 15.00, el declarandu-se revoltat de modul in care a fost ridicat de procurorii anticoruptie din fata Consiliului Judetean pentru a fi dus la audieri.

Potrivit MEDIAFAX, Constantinescu a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca procurorii anticoruptie au actionat "intr-o maniera politieneasca", el spunand ca este un abuz si ca va face plangere la Parchet intrucat pe numele sau nu a existat un mandat de aducere.

"Am fost ridicat intr-o maniera politieneasca, militieneasca, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu stie acuzatiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru Romania si ne mai miram apoi de ce ne merge rau", a spus Constantinescu.

El a sustinut ca a fost informat, luni, ca in cazul sau se fac cercetari intr-un dosar, pentru ca acum sa afle ca exista patru-cinci dosare, verificarile procurorilor DNA vizand hotararile Consiliului Judetean Constanta in perioada 2009-2013 prind impaduririle din judet, lucrarile in scoli si camine culturale sau la Spitalul Judetean.

"Sa vina DNA, politia politica, si sa conduca ei Romania. Un Consiliu Judetean este parlamentul care voteaza legile. Daca CJ voteaza ceva ilegal, atunci prefectul ataca in instanta si suspenda hotararea. Aceste hotarari (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect si au aviz de legalitate. Ce treaba are DNA sa verifice activitatea unui consiliul judetean?", a declarat Constantinescu.

El a mai spus ca a fost tratat de catre procurorii DNA care l-au ridicat si dus la audieri ca "un animal", ca un "hot".

"De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiintat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hot, ca pe un animal (...) De cate ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat si am castigat toate procesele", a mai afirmat Constantinescu.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Intrebat daca este urmarit penal, el a mai spus ca nu si ca "abia" i-au fost aduse la cunostinta.

"Ce cautau aia de la Bucuresti cu masini cu girofar sa ma ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constantenii m-au ales ca pe in infractor? E jignitor ce s-a intamplat", a adaugat presedintele CJ Constanta.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, miercuri, in jurul orei 13.30, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA.

In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina procurorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat nu a fost citat sa se prezinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.