Premierul Victor Ponta a solicitat ministrilor sa aiba reactii clare, dar "mai diplomatice" decat cele exprimate chiar de el, atunci cand este pus in discutie dreptul romanilor de a circula si a munci liber in spatiul Uniunii Europene.

"Vreau sa spun un lucru, cu riscul ca uneori poate va infierbantati mai putin decat mine, dar vreau sa fiti la fel de hotarati. Libertatea de miscare si drepturile romanilor din vestul Europei trebuie sa le aparam! Cand cineva zice, daca zice - dupa aia am aflat ca n-a zis, mai bine -, ca trebuie sa fim amprentati, vreau sa aveti toti, ministrul de Externe, ministrul Muncii, toti ceilalti, o reactie foarte clara - repet, mai diplomatica decat a mea, sunt de acord, dar la fel de clara. Cand auzim ca o sa invadeze romanii Marea Britanie, vreau sa aveti o reactie foarte clara", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de guvern, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca a aflat, miercuri, si ca Guvernul britanic a renuntat la ideile legate de acest subiect, lamurindu-se ca romanii nu invadeaza Marea Britanie.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, recent, ca imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutoare ar trebui trimisi rapid in tarile de origine.

"Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente", a spus Brok, citat de ziarul Bild.

In replica, premierul Victor Ponta a declarat, la 6 ianuarie, ca europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil si populist", care are o gandire "nazista, fascista", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, in deschiderea sesiunii PE, ca declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile si ca va avea o discutie cu seful Guvernului de la Bucuresti pe acest subiect.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Marti, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat cu presedintele PE, Martin Schulz, pentru a lamuri situatia declansata de declaratiile lui Elmar Brok si ca din discutie a inteles ca acesta nu se referea la amprentarea tuturor romanilor, astfel ca si reactia sa a fost nefericita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.