SUA au "un interes profund" in dezvoltarea statului de drept, a justitiei, a deschiderii economice, a transparentei in Romania, a declarat, sambata, Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA, dupa o intrevedere pe care a avut-o la MAE cu ministrul Titus Corlatean.

"SUA au interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania (...) Am discutat aceste probleme astazi, intotdeauna vom fi deschisi in legatura cu interesul profund al SUA in reforma continua si traseul democratic al Romaniei, interesul pe care il avem pentru intarirea statului de drept, deoarece o Romanie puternica, democratica si prospera este cel mai bun partener pentru SUA si cel mai bun aliat NATO", a spus oficialul american, potrivit MEDIAFAX.

"O Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA, este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic", a mai spus diplomatul american.

Diplomatul american a transmis Romaniei felicitarile presedintelui Obama, ale secretarului de stat John Kerry si ale secretarului Apararii, Hagel cu ocazia implinirii a zece ani de prezenta a Romaniei in NATO si "pentru tot ce am facut impreuna in acest timp".

In declaratia pe care a sustinut-o la sediul MAE, Nuland a vorbit si despre parteneriatul strategic romano-american, despre prezenta romaneasca in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan, dar si despre acordul de liber-schimb intre UE si SUA .

Nuland a spus ca 2014 va fi un an foarte important in relatia economica bilaterala, dar si in relatiile SUA cu UE si comunitatea trans-atlantica, dupa relansarea negocierilor pentru acordul de liber-schimb UE-SUA, care va forma "o zona de liber-schimb de la Los Angeles la Vilnius, locuri de munca si crestere economica in toata lumea".

"Sa demonstram ca lucrand impreuna suntem mai prosperi", a remarcat Nuland, spunand ca acest acord este si un "element-cheie" in relatiile economice romano-americane.

Nuland i-a multumit ministrului de Externe, Titus Corlatean ca "si-a facut timp sa discute" intr-o zi speciala pentru el, aniversarea sa.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

"Statele Unite manifesta un interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, Justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania. Am discutat aceste aspecte astazi. Intotdeauna vom fi deschisi pentru interesul SUA in legatura cu reforma continua si traiectoria democratica a Romaniei si in interesele pe care le avem in a vedea statul de drept intarit, pentru ca o Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic. SUA au un interes in ceea ce priveste statul de drept, transparenta Justitiei in Romania. (...) Vom fi intotdeauna deschisi. SUA vor fi intotdeauna interesate de reforma si continuarea traiectoriei Romaniei. Statul de drept in Romania trebuie intarit, fiindca el garanteaza o Romanie prospera", a mai adaugat Nuland.

Citeste si:
Titus Corlatean a fost desemnat sa exercite atributiile de presedinte
Titus Corlatean a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.