Adrian Nastase este vizitat, joi, la Penitenciarul Rahova, de sotie si cei doi fii ai sai, Andrei Nastase spunand ca nu si-au revenit dupa condamnarea tatalui sau la patru ani de inchisoare si ca este ca un vis urat din care nu stiu daca s-au trezit sau nu.

Fiul cel mare al lui Adrian Nastase, Andrei, a spus ca deocamdata este greu, dar trebuie sa isi revina si sa se obisnuiasca, sa fie puternici si sa mearga inainte.

"Eu ma bucur sa suntem sanatosi, ca suntem impreuna, suntem o familie unita. Daca reusim sa ramanem asa, vom trece peste absolut orice", a spus Andrei Nastase, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca se asteptau la o decizie de condamnare a tatalui sau, Andrei Nastase a spus ca au incercat sa fie pregatiti si pentru varianta aceasta. "Ne asteptam sa fie bine, cum fiecare si-ar fi dorit. Asta este", a adaugat Andrei Nastase.

El a spus ca pe drumul spre penitenciar a discutat in masina cu mama si cu fratele lui, Mihnea despre aceasta situatie. "Este greu, nici nu ne-am revenit. Este ca si cum e un vis urat si nici nu stim daca ne-am trezit, daca nu. O sa ne revenim, o sa ne obisnuim cu situatia", a mai spus Andrei Nastase.

Intrebat ce a spus Adrian Nastase atunci cand a hotarat sa se predea, dupa decizia de condamnare la patru ani de inchisoare, Andrei a spus: "A fost un moment greu. Poate cu alta ocazie o sa discutam despre asta".

Intrebat despre postarile de pe blogul lui Adrian Nastase, Andrei a spus: "Le scriem noi, le dactilografiem, sunt lucruri care doreste sa le exprime".

Avocatul Ion Cazacu declara marti, dupa ce l-a vizitat pe Adrian Nastase, ca acesta nu a avut nicio cerinta speciala, are acelasi regim cu al oricarei persoane aflate in perioada de carantina, poate fi vizitat de familie de patru ori pe luna si are dreptul sa vorbeasca la telefon.

Cazacu a spus ca asteapta sa vada motivarea deciziei instantei, apoi va decide, impreuna cu familia lui Adrian Nastase, ce masuri vor fi luate in continuare. Avocatul a precizat ca mai asteapta pana in februarie, cand vor intra in vigoare noile coduri penale, pentru ca sunt o serie intreaga de dispozitii noi, mai favorabile, apoi, in acest context, va analiza solutia si se vor stabili masurile viitoare.

Citeste si:
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de...
Polițistul care l-a ucis pe...

Avocatul a mai aratat ca in acest dosar cu siguranta se va face o noua plangere la CEDO.

"Avem timp sase luni de la pronuntare. V-am spus, nu ne grabim, pentru ca singurul nostru element la ora actuala este acesta: sa incercam sa punem lucrurile in ordine, in conformitate cu legea, ca domnul Adrian Nastase sa beneficieze de dispozitii legale privind liberarea conditionata si doi, ne gandim la aspectele de natura financiara, pentru ca s-a dispus confiscarea unei sume", a precizat Cazacu.

Avocatul a spus ca a stat de vorba cu sotia si cu fiul cel mare al lui Adrian Nastase.

"Toata lumea este constienta de faptul ca este o perioada extrem, extrem de grea. Totusi, sunt niste oameni puternici, au reactionat absolut cu mare demnitate la acest moment greu, inclusiv Adrian Nastase era foarte calm astazi, in afara ca este putin frig, se concentreaza, pentru ca veti avea ocazia sa cititi multe lucruri", a adaugat Cazacu.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.