Fostul sef al statului Ion Iliescu a declarat, miercuri, ca Adrian Nastase a devenit pe nedrept si in mod exagerat simbolul coruptiei in Romania, el spunand ca noua condamnare a acestuia este un cosmar, o chestiune care devine agasanta, dar ca el nu crede in conexiunea cu politicul.

"Sper sa se incheie acest cosmar, care este si nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare raspunde de faptele lui, dar e o chestiune care intr-adevar a devenit agasanta si pentru omul in cauza, si pentru climatul general, si pentru increderea in institutii", a declarat Ion Iliescu la RFI, potrivit MEDIAFAX.

In opinia sa, ceea ce i se intampla lui Adrian Nastase este "nedrept".

"E nedrept pentru Adrian Nastase, in sensul incercarilor la care este supus, nu intotdeauna meritat. Vorba aia, a fost o data o incercare, eliberat, din nou reincarcerat. A devenit simbolul coruptiei in Romania? Mi se pare ca e cam exagerata treaba asta! (...) Mi se pare ca a cazut la mijloc un om care are si meritele lui in toata dezvoltarea societatii romanesti. Repetarea acestei chestiuni dupa cateva luni de incarcerare devine suparatoare", considera Ion Iliescu.

Intrebat daca personal crede ca Adrian Nastase este condamnat politic, Ion Iliescu a raspuns: "Nu este, cred, o legatura, o conexiune directa intre factorii politici si justitie, dar este schimbarea de judecata din partea oamenilor. Nu vreau sa dau niciun fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere".

Ion Iliescu il descrie pe Adrian Nastase drept cel mai bun prim-ministru din ultima perioada: "Eu cred ca a fost cel mai bun prim-ministru din toata aceasta perioada, cel mai eficient, cu o capacitate apreciata de organizare, de coordonare, de eficienta a structurilor guvernamentale. Altminteri, sigur, fiecare are limitele lui. Va amintiti ca si eu am avut iesiri critice la adresa Guvernului si a functionarii echipei guvernamentale, dar totusi, a fost cea mai buna echipa guvernamentala si el, cel mai eficient prim-ministru (...) De aceea, toate lucrurile trebuie judecate cu echilibru si cu masura".

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

Rugat sa comenteze declaratiile premierului Victor Ponta, care vorbea despre un dosar politic, Ion Iliescu a raspuns: "Este aprecierea domnului Ponta si are probabil argumentele lui. Altminteri, sigur, apare pentru orice privitor din afara agasanta aceasta chestiune, modul in care a fost tratat si executat, ca sa spunem asa, domnul Nastase".

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Nastase a fost incarcerat, luni seara, la Penitenciarul Rahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.