Fostul premier Adrian Nastase, condamnat luni definitiv la patru ani de inchisoare in dosarul Zambaccian, va sta la Penitenciarul Rahova, in carantina, timp de 21 de zile, urmand ca, in cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor sa ii stabileasca regimul si locul de detentie.

Regimul de detentie se stabileste in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Potrivit MEDIAFAX, dupa pronuntarea sentintei de catre instanta suprema, Adrian Nastase a plecat de la locuinta sa din strada Zambaccian, alaturi de fiul sau, Andrei, intr-o masina, pentru a se preda la Sectia 2 de Politie, din apropiere.

Politia Capitalei a primit luni seara, in jurul orei 18.00, mandatul de executare emis de instanta, astfel ca politistii Biroului Urmariri au mers la Sectia 2 si l-au preluat pe Nastase, ducandu-l la Penitenciarul Rahova.

Fostul premier a declarat, la plecarea de la Sectia 2 de Politie, ca pedeapsa in cazul sau este "ingrozitoare", "extrem de injusta", fiind "o razbunare murdara".

Intrebat cum comenteaza decizia justitiei, Nastase a declarat vizibil afectat: "Ingrozitoare, dupa parerea mea, extrem, extrem de injusta, o razbunare murdara. Ce pot sa spun mai mult?".

El a iesit din sectie insotit de politisti, incatusat, si s-a urcat intr-o masina, cu care a fost dus la penitenciar.

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.