Senatorul PSD Toni Grebla a fost numit judecator la Curtea Constitutionala, prin votul dat, luni, de plenul Senatului, in absenta senatorilor PDL, care au parasit sala ca protest pentru ca nu au fost convocati, in comisie, la audierea acestuia.

Candidatura sa a intrunit 123 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere, transmite MEDIAFAX.

Votul a fost electronic secret.

Anterior, Comisia juridica a decis, luni, cu unanimitate de voturi, sa inainteze plenului un raport favorabil pentru numirea lui Toni Grebla in functia de judecator al Curtii Constitutionale, din partea Senatului.

Anuntul a fost facut la finalul sedintei Comisiei juridice de catre presedintele Tudor Chiuariu.

Toni Grebla a declarat ca este o imensa responsabilitate si nu este usor sa te desparti de o activitate in Senat, timp de multi ani.

"Vine o vreme in care trebuie sa mai schimbi cate ceva in activitate", a spus Grebla, precizand ca spera ca institutia Curtii Constitutionale sa fie in continuare garantul respectarii Constitutiei si a statului de drept in Romania.

"Eu, in intreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu dupa dorinte individuale sau dupa dorinte de grup. Intotdeauna am pus mai presus interesele tarii si, din acest punct de vedere, intentionez ca activitatea, daca voi fi confirmat de Senat, sa fie in asa fel desfasurata incat populatia, mass-media, unele cercuri din Romania sa nu mai vorbeasca despre aceasta impartire care nu este deloc folositoare activitatii Curtii Constitutionale", a spus Grebla, despre impartirea influentei in Curtea Constitutionala, intre USL si presedintele Traian Basescu.

"Daca era ceva de descoperit, ati fi descoperit in primul rand dumneavoastra, in tot acesti ani", a mai spus senatorul PSD, intrebat daca ar putea exista reprosuri din partea Opozitiei, pentru a i se respinge nominalizarea.

El a precizat ca isi va da demisia din partid imediat ce va fi confirmat, prin votul plenului Senatului, ca judecator al Curtii Constitutionale.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.