Liderii grupurilor parlamentare ale PDL - Cristian Radulescu (Senat) si Mircea Toader (Camera Deputatilor) - au demisionat luni din functii, un anunt in acest sens fiind facut de presedintele PDL Vasile Blaga, dupa sedinta Colegiului Director al partidului.

Blaga a precizat ca pana la inceputul anului viitor conducerea grupurilor va fi asigurata de catre vicelideri.

Presedintele PDL a spus ca liderii de grup nu au votat pentru niciunul din articolele care modifica Codul Penal si si-au retras semnaturile de saptamana trecuta de pe proiectul privind Codul de conduita al parlamentarilor, dar si-au dat demisia din functii pentru ca au considerat ca au adus "atingere" imaginii partidului.

"Liderii de grup nu au votat, indiferent cate incercari sunt in biserica templului si in alte locuri pentru a incerca sa induca in eroare opinia publica, ei nu au votat pentru niciunul dintre articolele care modifica Codul Penal. Mai mult, si-au retras semnaturile de joi, cu o saptamana inainte, de pe proiectul de lege care urmarea sa promoveze un mod de comportare al parlamentarilor, dar, pentru ca au considerat ca totusi au adus atingere imaginii partidului si-au dat demisia din functia de lideri de grup si atunci o sa preia pana la inceputul anului viitor conducerea grupurilor unul dintre vicelideri", a explicat presedintele PDL Vasile Blaga, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, ca Monica Macovei nu a luat nicio atitudine publica cand liderii grupurilor PDL a semnat in Parlament, alaturi de PSD si PNL, "pentru reducerea atributiilor ANI", adaugand: "Mi se pare cam mult pentru un loc eligibil".

In replica, Blaga declara ca "inainte de a face procese de intentie" seful statului "ar trebui sa se informeze".

Blaga spunea ca liderii de grup ai PDL au fost in discutia Biroului Permanent National al partidului si au primit reprosuri si urmeaza sa suporte sanctiuni pentru ca isi pusesera semnatura pe un proiect de lege al USL.

"Inainte de a face procese de intentie, domnul presedinte (Traian Basescu - n.r.) ar trebui sa se informeze, are de la cine se informa, nu ma indoiesc de lucrul acesta si sa fi aflat despre discutiile din ultimele Birouri Permanente Nationale si de reprosurile pe care le-am avut cu totii la adresa celor doi lideri de grup si de faptul ca ei vor fi pusi in discutia partidului", declara Blaga.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.