Liderul grupului PDL din Senat, Cristian Radulescu, a declarat, miercuri, ca formatiunea sa va ataca la Curtea Constitutionala modificarile la Codul penal adoptate de catre Camera Deputatilor.

"Sunt de parere ca orice prevedere care poate sa duca la orice urma de indoiala cu privire la crearea unui statut diferentiat al parlamentarilor fata de functionarii publici obisnuiti este o prevedere proasta si trebuie sa fie evitata. Din cauza aceasta, prevederile care au fost adoptate ieri vor fi atacate de catre noi la Curtea Constitutionala", a spus Radulescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat sa PDL a strans semnaturile necesare pentru sesizarea Curtii Constitutionale.

"Am strans semnaturile. Suntem in curs de a face aceasta sesizare si in cursul zilei de maine vom depune la Curtea Constitutionala aceasta cerere de control constitutional asupra modificarilor adoptate ieri (marti, n.r.) la Codul penal", a spus Radulescu.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea art. 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin aceasta decizie, presedintele si parlamentarii ies si de sub incidenta articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

Proiectul de lege a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a Camerei si a fost votat fara ca raportul comisiei sa fie publicat si fara dezbatere in plen.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

De altfel, Comisia juridica a intocmit raportul luni seara, in aceeasi sedinta controversata in care a fost adoptat si proiectul Legii amnistierii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.