Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, marti, ca liberalii sunt categoric impotriva Legii amnistierii, pentru care cer vot deschis in Camera Deputatilor, iar daca solicitarea nu le va fi acceptata vor parasi sala.

"In mod categoric grupul PNL - s-a luat o decizie, s-a si formalizat prin vot in acest sens - este impotriva acestei legi (a amnistierii - n.r.), este pentru un vot deschis si, in cazul in care o majoritate a Parlamentului va decide vot secret, liberalii se vor retrage de la vot", a precizat Antonescu, dupa sedinta de grup a deputatilor PNL, transmite MEDIAFAX.

Comisia juridica a aprobat luni seara, in sedinta secreta, aceasta lege, care a intrat in plen fara ca raportul comisiei sa fie public.

Camera Deputatilor a admis, prin vot, cu unanimitate, 23 de amendamente la Legea amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la 7 ani, prezente in Raportul Comisiei juridice, in conditiile in care raportul nu figura nici pe site-ul Comisiei, nici pe cel al Camerei Deputatilor.

Anterior, grupurile parlamentare ale PNL, PDL si PPDD au anuntat ca vor vota, la sesiunea de vot final, impotriva Legii amnistierii.

Presedintele Traian Basescu "roaga" Camera Deputatilor sa respinga legea, care ar decredibiliza eforturile de lupta anticoruptie si justitia.

Camera Deputatilor este forul decizional la acest proiect, care a fost respins in luna mai de Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.