Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-un discurs tinut la Facultatea de Teologie, ca in aceasta perioada in care multe lucruri ii despart pe romani este nevoie de doua simboluri - biserica si armata - "pentru a tine calea dreapta".

Victor Ponta a declarat, vineri, in discursul tinut in Aula Facultatii de Teologie, dupa inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan", ca a fost important pentru Guvern sa sprijine aceasta lucrare pentru ca BOR sa poata pregati generatiile urmatoare.

"Invitarea mea si distinctia primita ma onoreaza. Aveti in sala un credincios, in persoana lui Ioan Rus, care mi-a explicat cat e de important ca Guvernul sa sprijine aceasta lucrare, mi-a explicat ca, pentru Cluj, un centru spiritual al Transilvaniei, ortodocsii, care sunt cei mai multi, nu pot fi cei mai saraci si nu pot fi cei care nu au un loc in care sa pregateasca generatiile urmatoare. Era obligatia din partea oricarui Guvern sa sprijine aceasta lucrare, asa cum este obligatia si a actualului Guvern de a sprijini orice lucrare care vine in sprijinul elevilor si studentilor si BOR. Nu intamplator, intr-o perioada in care atat de multe lucruri ne despart, sunt doua simboluri in jurul carora romanii se strang, in primul rand biserica si, de asemenea, armata romana, simboluri de care avem foarte mare nevoie pentru a tine calea dreapta si a nu ne pierde in lucrurile care ne despart zi de zi", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Discursul a fost rostit de premier in prezenta Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, caruia Victor Ponta i-a facut cadou un tablou pe care erau pictati mai multi sfinti.

Victor Ponta a sosit, vineri, in jurul orei 11.30, la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului.

Premierul a venit insotit de vicepresedintii PSD Ilie Sarbu si Ioan Rus, fiind intampinat de catre prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvana", pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Ulterior, Victor Ponta a coborat din capela Facultatii de Teologie Ortodoxa pentru a taia panglica la inaugurarea campusului si a cladirii facultatii, el fiind intampinat de un grup de protestatari care l-au huiduit si care au strigat: "Jos Ponta", "Hotii", "Demisia", "Rusine!", "Jos, Ponta, jos, ca esti un mincinos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.