Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, "Crucea Transilvana", cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

Premierul Victor Ponta a sosit, vineri, in jurul orei 11.30, la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, transmite MEDIAFAX.

Premierul a venit insotit de vicepresedintii PSD Ilie Sarbu si Ioan Rus, fiind intampinat de catre prefectul Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, in capela Facultatii de Teologie Ortodoxa.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvana" pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, care este inaugurat de catre premier.

De asemenea, IPS Andrei a acordat diplome mai multor oficialitati, printre care s-au numarat fostul ministru de Interne Ioan Rus, prefectul Clujului, Ioan Gheorghe Vuscan, presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, primarul municipiului, Emi Boc, si fostul primar Sorin Apostu, acestia doi nefiind prezenti la ceremonie, precum si unor parlamentari de Cluj.

Pe trotuarul din fata Facultatii de Teologie Ortodoxa, Victor Ponta este asteptat de un grup de protestatari fata de proiectul minier de la Rosia Montana si exploatarii gazelor de sist.

In cadrul manifestarilor organizate, Victor Ponta va vizita si cladirea Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii "Babes-Bolyai".

Lucrarile la Campusul Teologic "Nicolae Ivan" au inceput in 23 mai 2011, investitia ridicandu-se la 16 milioane de lei. Campusul cuprinde noua cladire a Facultatii de Teologie Ortodoxa, cea mai moderna din tara, cu sali de curs, o biblioteca, laboratoare de restaurare si pictura, amfiteatre, o aula cu o capacitate de 350 de locuri, si urmeaza sa mai fie construite doua camine pentru studenti cu o capacitate de 250 de locuri.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Campusul este ridicat pe un teren de circa 5.000 de metri patrati oferit de Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Local Cluj-Napoca in memoria fostului episcop Nicolae Ivan, ctitorul Eparhiei Clujului dupa Unirea din 1918 si a primei Academii Teologice Ortodoxe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.