Senatorul PDL de Suceava Gheorghe Flutur cere parlamentarilor din judetele din nordul tarii sa faca eforturi astfel incat in strategia de autostrazi sa fie luata in calcul si aceasta zona, el sustinand ca "Guvernul USL condamna nordul tarii la izolare si nu-i ofera nicio perspectiva de dezvoltare".

Flutur a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca solicita tuturor parlamentarilor din judetele Botosani, Suceava, Neamt, Maramures, Bistrita Nasaud si Satu Mare sa faca eforturi comune astfel incat in strategia de autostrazi sa fie luat in calcul si nordul tarii, iar Guvernul sa respecte legea din anul 2006, care prevede constructia autostrazilor Siret-Suceava-Bucuresti si Satu-Mare-Bistrita-Suceava.

"Nu inteleg de ce milioane de romani trebuie sa plateasca accize si taxe noi la benzina si motorina pentru construirea de autostrazi in alte parti ale tarii si noi sa nu fim luati deloc in seama", a spus Flutur.

El a apreciat ca Guvernul USL condamna nordul tarii la izolare si nu-i ofera nicio perspectiva de dezvoltare.

"Cei din USL au trecut de la autostrazi suspendate la suspendarea programului de autostrazi", a spus Flutur.

El a subliniat ca dupa ce a convins Comisia Europeana de necesitatea culoarului Nord-Sud, care sa lege Suceava de Cernauti si de Bucuresti, Guvernul USL nu a luat in seama si nu a fost de acord cu alocarea de fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate care ar fi permis finantarea acestei autostrazi cu fonduri ale UE in perioada 2014-2020.

"Daca facem o analiza de trafic, cel mai intens transport de marfuri si calatori este pe E 85, Siret-Suceava-Bucuresti", a spus Flutur.

El a mai declarat ca a depus un amendament la Legea bugetului pe anul 2014 prin care sa se finanteze studiul de fezabilitate pentru realizarea acestei autostrazi, dar ca "Duma USL a respins cu toata hotararea" aceasta solicitare.

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, grupurilor USL proiectul privind reteaua de autostrazi care vor fi construite pana in 2018 si care va uni regiunile istorice, el propunand elaborarea unui proiect de lege prin care guvernele viitoare sa fie obligate sa continue proiectele incepute.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.