Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea a declarat, luni, ca convocarea CSAT s-a facut inca din 18 noiembrie, cu acordul premierului, iar speculatiile pe aceasta tema sunt "complet neadevarate si rauvoitoare".

"Convocarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de maine (marti, n.r.), 26 noiembrie, a fost facuta inca de lunea trecuta, 18 noiembrie, si cu acordul prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT", a precizat Bogdan Oprea, intr-o declaratie de presa remisa MEDIAFAX.

Oprea a mai aratat ca "orice speculatii legate de data stabilirii acestei sedinte sunt complet neadevarate si rauvoitoare".

Potrivit putatorului de cuvant al presedintelui Traian Basescu, "caracterul de urgenta al sedintei este dat de faptul ca bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale trebuie avizate de CSAT inainte de votarea bugetului pe anul 2014 in Parlamentul Romaniei".

Bogdan Oprea a mai mentionat ca bugetul de stat pe 2014 a fost depus la Camera Deputatilor, Camera decizionala, abia luni, 18 noiembrie, adica ziua in care s-au facut si demersurile pentru convocarea sedintei, iar puncte de vedere ale institutiilor implicate au fost depuse la Secretariatul CSAT pana vineri, 22 noiembrie.

"Tinand cont si de faptul ca presedintele Romaniei se afla intr-o deplasare externa joi si vineri, dar si de caracterul de urgenta al subiectelor aflate pe ordinea de zi, sedinta CSAT a putut fi convocata doar la inceputul acestei saptamani", a mai precizat purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea.

CSAT va discuta, marti, de la ora 15.00, propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, informeaza Presedintia.
Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii convocata de catre presedintele Traian Basescu este programata la o ora la care premierul Victor Ponta are pregatite, din timp, intrevederi cu mai multi prim-ministri, veniti la Bucuresti pentru reuniunea China-Europa Centrala si de Est.

Astfel, marti, in intervalul orar 14.15-14.45, Ponta are programata o intalnire bilaterala cu omologul polonez, iar de la ora 15.00, cand va incepe sedinta CSAT, Ponta ar trebui sa se intalneasca cu prim-ministrul slovac.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

In continuare, tot marti, premierul Ponta are programate intrevederi cu prim-ministrii din Cehia, Albania si Slovenia.

Citeste si: CSAT discuta propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in securitatea nationala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.