Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca la greva de avertisment de luni au participat in general asistentii medicali, moasele si infirmierele, si ca, desi recunoaste ca au lefuri mici, nu intelege de ce fac greva acum si nu au facut in 2010, cand au avut salariile reduse cu 25 la suta.

"La aceasta manifestare participa, in general, asistentii medicali, moasele, infirmierele, si pe buna dreptate, pentru ca au lefuri mici. Dar nu inteleg de ce fac acum, pentru ca in 2010 au avut taieri de 25 la suta si nu au facut greva. Acum fac greva. Cum s-au descurcat trei ani cu lefuri taiate 25 la suta este greu de discutat", a spus ministrul Sanatatii, potrivit MEDIAFAX.

Eugen Nicolaescu a mai spus ca stie ca angajatii din sistemul sanitar se descurca foarte greu, dar nu poate rezolva peste noapte ce nu s-a rezolvat in patru ani de zile.

Nicolaescu a mai spus ca a convenit cu sindicatele sa se faca o esalonare in ce priveste majorarea salariilor. Astfel, o parte ar putea avea o mica crestere in primul semestru al anului viitor, urmand sa se incerce o crestere mai semnificativa in a doua parte a anului, pe masura ce pachetul de baza va produce efecte.

De asemenea, ar urma sa se vada, in functie de estimarile bugetului pentru 2015 si 2016, daca vor mai fi posibile noi majorari salariale.

"Din punctul meu de vedere, toate canalale sunt deschise, toate solutiile tehnice si juridice sunt deschise", a mai spus Nicolaescu.

Citeste si: Sanitas: Aproape 100.000 de angajati din sistemul sanitar, in greva de avertisment


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.