Procurori DNA se afla miercuri, la sediul Consiliului Judetean Prahova, institutie condusa de Mircea Cosma, lider al filialei judetene a PSD, seful DNA Ploiesti, Gabriel Onea, afirmand ca anchetatorii vor ridica mai multe documente, el neprecizand despre ce dosar este vorba.

"Se ridica niste documente de la Consiliul Judetean Prahova, insa in legatura cu ce dosar nu pot sa va spun", a declarat corespondentului MEDIAFAX procurorul-sef al Serviciului teritorial Ploiesti al DNA, Gabriel Lucian Onea.

Contactat telefonic, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a afirmat ca nu are cunostinta despre actiunea pe care DNA o desfasoara la sediul Consiliului Judetean, ca este in concediu si ca nu se afla in Ploiesti.

Actiunea procurorilor DNA are loc in contextul in care saptamana trecuta a fost arestat pentru trafic de influenta Razvan Alexe, fiind acuzat ca ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova.

"In perioada 2012-2013, Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra presedintelui Consiliului Judetean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins si a primit de la administratorul unei societati comerciale - denuntator in cauza - sume de bani totalizand 5.204.005 de lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului", se preciza intr-un comunicat al DNA.

Conform unor surse judiciare, lucrarile in cauza se refera la reabilitarea unor drumuri judetene aflate in administrarea Consiliului Judetean Prahova.

In ultimii ani, presa din Prahova a scris despre relatiile pe care Razvan Alexe le are cu fiul si fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, publicand fotografii in care Alexe apare la nunta fiicei sefului CJ Prahova, Andreea Cosma, care a avut loc in urma cu cativa ani in Beirut.

De asemenea, Razvan Alexe, pe care presa l-a prezentat drept apropiat al conducerii PSD Prahova, este inculpat, alaturi de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu si de alte sase persoane, in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro, prin achizitii si livrari de marfuri si servicii facute prin aproximativ 60 de societati comerciale din Bucuresti si judetul Prahova, unele de tip "fantoma".

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Numele lui Alexa apare si intr-un dosar in care este urmarita penal Fabioara Ionescu, administratorul public al judetului Prahova, ea fiind, totodata, presedintele organizatiei de femei a PSD Prahova.

Fabioara Ionescu este acuzata de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani, fapte pe care le-ar fi comis in 2012, in perioada in care detinea functia de director al Parcului Industrial Ploiesti, care este detinut integral de Consiliul Judetean Prahova.

Conform unui comunicat dat publicitatii luni de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, in anul 2012, cand inca detinea functia de director al Parcului Industrial Ploiesti, Fabioara Ionescu a facut plati dinspre Parcul Industrial catre cinci societati comerciale cu raspundere limitata, toate cu sediul in Ploiesti, "ceea ce a condus la influentarea negativa a rezultatului fiscal asupra bugetului de stat".

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.