Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul sedintei USL, ca s-a ajuns la un consens asupra proiectului privind descentralizarea, fiind agreat principiul ca "se va descentraliza tot ce se poate descentraliza", el mentionand ca forma finala a proiectului urmeaza a fi definitivata.

"In ceea ce priveste descentralizarea, mergem fara niciun fel de ezitare pe un proiect major, pe un proiect important, complicat in multe din aspectele sale, dar ideea este de a descentraliza cu adevarat tot ceea ce practic este posibil sa fie descentralizat. Descentralizarea nu este in viziunea noastra o negociere intre reprezentantii administratiei publice locale si ministri, «mai da de la tine, mai las de la mine». Nu are sub nicio forma drept criteriu cine si din ce partid este ministru la un anumit minister in acest moment, ci are drept criteriu functionalitatea institutiilor, modernizarea administratiei, aproprierea deciziei cu toate componentele sale", a declarat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul PNL a precizat ca proiectul descentralizarii a intrat "in ultima faza de pregatire", ajungandu-se la un consens in USL, iar saptamana aceasta va fi aprobat in Guvern.

Premierul Victor Ponta a anuntat, dupa sedinta USL, ca Guvernul va adopta, in 14 noiembrie, proiectul de Lege privind descentralizarea, angajarea raspunderii Executivului in fata Parlamentului urmand sa aiba loc in 19 noiembrie, in conditiile in care termenul va fi agreat si de Parlament.

"In ziua de 14 vom avea sedinta de Guvern in care finalizam si adoptam proiectul Legii descentralizarii. Proiectul va pleca imediat la Parlament, cu propunerea din partea noastra - sigur, daca Birourile reunite vor fi de acord - ca prezentarea Legii descentralizarii asupra careia ne angajam raspunderea sa fie facuta in data de 19, marti, conform calendarului constitutional si, dupa aceea, eventual, sa poata fi parcurse si celelalte proceduri constitutionale, in asa fel incat Legea descentralizarii sa intre in vigoare de la 1 ianuarie", a spus Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.