Primarul Emil Boc considera ca prin eliminarea plafonului de 20% pentru taxele locale percepute persoanelor fizice Guvernul va obliga, practic, administratiile locale sa mareasca impozitele "pentru a acoperi gaurile in bugetul local determinate de neonorarea obligatiilor financiare ale Executivului".

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca, desi este obligatia bugetului central sa asigure salariile profesorilor din invatamantul preuniversitar, Guvernul nu asigura fondurile pana la sfarsitul anului, iar primariile vor trebui sa plateasca diferentele.

"Ponta vrea sa oblige din nou administratiile locale sa mareasca taxele locale prin eliminarea plafonului de 20 la suta. In fapt, prin aceasta manevra Guvernul va obliga administratiile locale sa plateasca o parte din obligatiile financiare ale Guvernului pentru care acesta nu mai are bani suficienti. De exemplu, desi este obligatia bugetului central sa asigure salariile profesorilor din invatamantul preuniversitar, Guvernul nu asigura fondurile pana la sfarsitul anului si primariile vor trebui sa achite diferentele", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, inclusiv Casa Nationala de Asigurari de Sanatate acopera doar 10 - 20 la suta din costul per pacient la spitalele aflate in subordinea primariilor, astfel ca unitatile medicale sunt nevoite sa plateasca restantele CNAS.

"In concluzie, prin eliminarea plafonului, Guvernul va obliga, practic, administratiile locale sa mareasca taxele locale pentru a acoperi gaurile in bugetul local determinate de neonorarea obligatiilor financiare ale Guvernului", a spus Boc.

Potrivit unui document obtinut de MEDIAFAX, impozitele si taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, aceasta limita-maxima la care primarii sunt obligati in prezent sa se raporteze urmand sa fie eliminata de Guvern pentru proprietarii persoane fizice si mentinuta doar pentru firme.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.