Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat ca decizia CC de a respinge sesizarea presedintelui Basescu referitoare la Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene nu e o victorie pentru Parlament, ci pentru Romania, care va fi reprezentata mai bine la CE

"Decizia Curtii Constitutionale nu este o victorie pentru Parlament, ci pentru Romania, care va putea fi reprezentata mai bine in Consiliul European", a precizat, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, legea declarata constitutionala de catre CC permite o abordare extinsa a relatiilor europene, cu implicarea mai multor institutii, pentru reprezentara mai larga si mai adecvata a intereselor diverse din societate in ceea ce priveste politicile europene.

"In lumina acestei decizii, Romania va putea fi reprezentata mai bine in Consiliul European. Parlamentul va putea sa hotarasca in mod obiectiv care dintre cei doi poli ai puterii executive poate indeplini cel mai bine mandatul de reprezentare in functie de agenda Consiliului", a declarat Valeriu Zgonea.

Curtea Constitutionala a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestatia formulata de presedintele Traian Basescu privind legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

Citeste si: Ponta: Presedintele Basescu a vandut interesele tarii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.