Premierul Victor Ponta afirma ca important nu este cine participa la reuniunile Consiliului European, ci modul in care Romania este reprezentata la acest nivel, afirmand ca presedintele "a vandut" interesele Romaniei pentru a pastra prietenii personale in caz de nevoie.

El a sustinut declaratia in sedinta de guvern, dupa ce Curtea Constitutionala a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, constestatia formulata de presedintele Traian Basescu privind legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European

"Am vazut o decizie de astazi a Curtii Constitutionale. Problema nu este cine merge la Consiliu, ca merge presedintele, merge primul-ministru, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca acolo vinzi Romania ca sa-si pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Ori, eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul, si cand a negociat fondurile europene, iar despre agenda digitala (tema ultimei reuniuni a Consiliului UE-n.r.) banuiesc ca nu a deschis gura la Consiliul European ca nu stia", a spus Ponta.

El a sustinut totodata ca Romania va avea la dispozitie mai putine fonduri europene in perioada 2014-2020 deoarece asa a negociat presedintele, fara niciun mandat, si ca exista obligatia incadrarii in limita unui deficit extrem de mic tot pentru ca presedintele a angajat in acest sens tara fara sa intrebe pe nimeni, in 2011, alte state neavand aceasta obligatie.

Premierul a cerut totodata ministrului Apararii si ministrului Economiei sa realizeze o strategie pentru urmatorii ani in domeniul apararii, aratand ca, in decembrie, va exista o discutie la nivelul UE despre industria de aparare, la care presedintele nu va spune nimic deoarece "nu stie sau nu-l intereseaza".

Citeste si: Razboiul mandatului la Consiliul European: CCR respinge sesizarea lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.