Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti, inaintea sedintei BPN al partidului, ca expertii FMI veniti la Bucuresti "se insala" atunci cand sustin ca nu era posibila reducerea CAS de la inceputul anului viitor cu 3%, mentionand insa ca e preferabila o reducere cu 5% din semestrul doi 2014.

Liderul PNL a fost intrebat cum este prevazuta reducerea CAS pentru 2014, de vreme ce oficialii FMI au precizat ca aceasta masura nu este inclusa in proiectia bugetara pentru anul viitor.

"Nu cunosc aceste detalii, eu am comentat aseara lucrurile pe care le-au adus la cunostinta opiniei publice primul ministru, ministrul de Finante. Nu e vorba de proiectia bugetara, ci este vorba de scrisoarea de intentie, despre asta s-a vorbit, acolo s-a mentionat acest lucru", a replicat Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de asemenea cum vede anuntul oficialilor FMI, care au mentionat ca nu este posibila reducerea CAS, deoarece aceasta ar insemna masuri complementare pentru cresterea veniturilor, Antonescu a raspuns: "Se insala, CAS se putea reduce si de acum, dar intr-adevar e preferabil din semestrul doi (al anului 2014 - n.r.) cu 5%, decat cu 3%".

Reducerea CAS nu este cuprinsa in proiectia bugetara pe 2014 pentru ca au fost prioritare salariile, pensiile si investitiile publice, iar orice relaxare a taxarii muncii trebuie insotita de largirea bazei si masuri fiscale de compensare, a declarat seful misiunii FMI, Andrea Schaechter.

Citeste si: Seful misiunii FMI: Reducerea CAS nu e bugetata pe 2014


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.