Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat, marti, in plen, convocarea pentru ora 12.00 a Birourilor Permanente reunite al celor doua Camere ale Parlamentului, urmate de o sedinta de plen reunit, pentru votarea noului Consiliu al ASF.

Sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, care va incepe la ora 13.00, a fost convocata pentru votarea noilor membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Comisiile pentru buget si economice ale Parlamentului au avizat, in urma cu o saptamana, candidatura lui Dan Radu Rusanu pentru functia de presedinte al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Potrivit MEDIAFAX, senatorii si deputatii din comisii au aprobat in unanimitate candidatura lui Dan Radu Rusanu, precum si candidaturile lui Daniel Daianu, pentru functia de prim-vicepresedinte, a lui Mircea Ursache, pentru functia de vicepresedinte pentru CNVM si a lui Ion Giurescu pentru functia de vicepresedinte pentru pensii private.

Membrii comisiei au avizat favorabil, de asemenea, candidatura lui Corneliu Moldoveanu pentru functia de vicepresedinte pentru comisia de supraveghere a asigurarilor, acesta primind insa doua voturi "impotriva".

Retail jobs

Cele patru comisii parlamentare au aprobat un numar de patru candidaturi pentru functii neexecutive in cadrul Consiliului ASF: Marian Sarbu si Biro Albin (unanimitate de voturi "pentru"), Marcu Gheorghe (doua abtineri) si Marian Mirzac (trei voturi "impotriva").

Candidatura lui Cornel Coca Constantinescu a fost respinsa de senatorii si deputatii din comisiile de specialitate, aceasta intrunind numai cinci voturi "pentru".

Din cei zece candidati pentru cele noua locuri in Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantinescu, fost membru in conducerea fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor, a fost singurul din afara actualei conduceri a ASF.

Potrivit legislatiei, inital, conducerea ASF avea 11 membri, ulterior Guvernul reducand numarul acestora la 9. Modificarea ordonantei privind ASF impune reluarea procedurii de numire a membrilor conducerii institutiei.

Citeste si:
Legea offshore, raport favorabil în comisiile reunite din Camera...
Legea offshore a primit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.